Бейбихалер (аерочембър, спейсър)
Новини

бейбихалер (аерочембър, спейсър)

камера за дозирано разреждане на аерозолни лекарствени форми при деца и бебета

бейбихалер е наставка за инхалиране на спрейните форми на лекарствата, производство на фармацевтичната компания glaxosmithkline

 

 

 

представлява пластмасов балон, в единия край на който се впръсква лекарството от спрея, а на другия край застава пациента (бебето).

контактът между бейбихалера и детето се осъществява посредством мека силиконова маска, която покрива едновременно носа и устата. при малките деца и кърмачетата е невъзможно да бъдат инструктирани да дишат само през носа или само през устата по време на инхалациите, затова при процедурите с бейбихалер се ангажират устата и носа едновременно.

употребата на бейбихалер се налага при кърмачета и малки деца, тъй като спреят твърде силно и "остро" изхвърля лекарството направо в белия дроб на пациента. посредством бейбихалер лекарството се разрежда с въздух и се осигурява по-плавно инхалиране на лекарството без загуби и без риск от нараняване на дихателните пътища на детето.

 

инхалациите се провеждат в следната последователност:

 

1. проверка на клапите 

преди употреба, трябва да проверите изправността на двете сини клапи. сложете си бейбихалера с маската към вашата уста, все едно  ще правите инхалацията на себе си. съвсем леко вдишайте и издишайте през маската. когато издишвате, външната клапа върху бейбихалера трябва да се отваря леко. обратно, когато вдишвате, трябва да се отваря вътрешната клапа.

 

2. подготовка на спрея

отворете капачката на спрея и разтръскайте енергично спрея нагоре-надолу.

внимателно поставете и натиснете спрея в леглото на бейбихалера, предназначено за него. отворът на спрея трябва да сочи навътре в балона на бейбихалера.

 

3. дозировка

вашият педиатър трябва да ви е определил дозата, която да прилагате при един сеанс със спрейното лекарство.

 

4. инхалиране на спрейно лекарство с бейбихалер

с палец натиснете еднократно дъното на спрея, за да изпръскате в бейбихалера една стандартна доза.

колкото се може по-бързо поставете бейбихалера с маската към лицето на детето, така че тя да покрива плътно носа и устата му. притискайте леко с ръка бейбихалера към главата на детето, така че да не дадете възможност да се наруши плътния контакт на маската с лицето му. по време на процедурата трябва да сте застанал/а така, че да е удобно както на вас, така и на детето. за около 15 секунди (около 10 вдишвания на детето) лекарството ще е преминало от балона на бейбихалера в дихателните пътища на малкия пациент. вдишванията ще броите, като следите движенията на сините клапи. след това отстранете бейбихалера от лицето му.

 

ако лекарят ви е предписал две дози, повторете всичко от стъпка 4.

внимание! 

трябва да прилагате дозите една след друга, а не по няколко на наведнъж: след всяко впръскване пациентът трябва да вдиша поне 10 пъти. едва след това впръскайте следващата доза в бейбихалера.

извадете спрея от бейбихалера и го затворете с предпазната му капачка. бейбихалера приберете обратно в найлоновата защитна торбичка.

 

една добра демонстрация за това, как да правите инхалациите с бейбихалер, като представите всичко под формата на игра с детето, вижте тук (клипът е на английски език)

 

резервни клапи за бейбихалер

налични са само в комплекта при първоначалното закупуване. пазете ги добре!не се предлагат само резервни клапи на пазара!

-------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитването си за актуалната цена в раздел контакти на сайта. 

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта със следната информация:

1. име/ модел на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

 

*** важно: волуматик!

до преди 2007 година на пазара имаше и друга наставка за инхалации, която се наричаше волуматик (volumatic). изследванията на фирмата-производител показаха, че волуматик не е достатъчно ефективен и бе спрян от производство в глобален мащаб. на негово място вече се използва само бейбихалер (аерочембър, спейсър).

педиатрична аптека ерудита

-----------------------------------------------

ключови думи: бебехалер и бейбихалер baby haler babyhaler спейсър spacer волуматик volumatik volumatic wolumatik лечение на астма инхалатор за домашна употреба аерочембър невена

Диклофенак натрий навлезе и в стоматологичната практика

Глинбакс/ Glinbax е лекарствен продукт без лекарско предписание и може да се закупи от аптеката след консултация с магистър-фармацевта

Неомицинум/Neomycinum спрей се появи отново, може да замени Бивацин/Bivacin спрей

Неомицинум/Neomycinum спрей се появи отново, може да замени Бивацин/Bivacin спрей

Еднокомпонентният антибиотичен спрей е подходящ за третиране на хирургични рани и всякакъв друг вид пресни рани

IRS 19 отпадна от номенклатурата на лекарствата в България

IRS 19 отпадна от номенклатурата на лекарствата в България

Лекарите трябва да се съобразят с този факт и да пренасочат пациентите към друг медикамент според състоянието на конкретния пациент

Капсули и разтвор заместват липсващия Изонид/ Isonid на Милве

Капсули и разтвор заместват липсващия Изонид/ Isonid на Милве

ЦНАЛ използва GMP сертифицирана субстанция, отговаряща на изискванията на Европейската фармакопея за влагане в лекарствени продукти в хуманната медицина


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.