Многофункционален инфрачервен термометър B-1
Новини

многофункционален инфрачервен термометър b-1

 

функции

часовник за реално време

часовникът за реално време дава възможност да запаметите всяко измерване като го свързвате с датата, часа и минутата. предлага формат на 12 и 24 часа.

 

стайна температура

при отглеждането на бебета и малки деца, както и на пациенти със специфични заболявания е важно да можете да отчетете температурата на помещението. термометърът може да отчита стайна температура, а когато е изключен на циферблата му постоянно се показва текущата стайна температура.

 

температура в ухото или на челото

термометърът е предназначен за измерване на температурата в ушния канал или по повърхността на челото.
 

режим "сканиране"

режимът "сканиране" показва реалната непреизчислена повърхностна температура на кожата или на предмети. обикновено тя е различна от телесната. това измерване може да ви помогне да установите дали температурата на обекта е подходяща за бебето или пациента (например: шишето с мляко на бебето).

 

хронометър/ секундарник

в термометъра има вграден хронометър, който ви помага да отчетете пулса на пациента, тъй като той е един от важните показатели за здравословното състояние.

 

аларма за висока температура

ако термометърът отчете температура над 37.5 с в режим измерване в ухо или на челото, термометърът издава продължителен звуков сигнал, последван от три кратки сигнала.

 

запаметяване на измерванията

термометърът може да запамети до девет (9) независими измервания на температурата в ухото или на челото. заедно с всяко измерване се записват също данните за датата, часа и режима на измерване.

 

употреба на инфрачервения термометър bd1190

1. преди употреба, винаги проверявайте дали сондата е чиста и без повреди.

2. за да включите, натиснете бутона on/mem (фиг.1)

3. избор на режим

3.1 режим ухо: натиснете бутона ухо. отчетете телесната температура като поставите сондата в ушния канал. термометърът подава два кратки звукови сигнала, когато е приключил с измерването.

3.2 режим чело: натиснете бутона чело. отчетете телесната температура като насочите сондата към челото на пациента (до 1 сантиметър от повърхността). термометърът подава два кратки звукови сигнала, когато в приключил с измерването.

3.3 режим  сканиране: натиснете и задръжте бутона on/mem и, докато държите така, натиснете бутона чело еднократно. ще се появи икона за режим сканиране върху дисплея. след това натиснете отново бутона чело, за да отчетете температурата на желаната повърхност.

3.4 хронометър: натиснете и задръжте бутона on/mem и, докато държите така, натиснете два пъти бутона чело. на дисплея ще се изпишат нули и ще видите иконката за хронометър. в този режим натиснете бутона чело, за да засечете време от 0.01 секунда до 3 минути.

 

4. измерване на температура

4.1 измерване на температурата в ухото.

забележка

а) при измервания в ухото следва да направите три последователни измервания на едно и също ухо. ако има разлики в стойностите на трите измервания, за вярна се счита най-високата стойност.

б) за да избегнете замърсяване на ушите, почиствайте сондата след всяко измерване. не измервайте, без да почистите сондата, температурата в двете уши.

4.1.1 издърпайте леко ушната мида назад, за да разтворите ушния канал и поставете сондата плътно в него, като я насочите към мембраната на тъпанчето, за да постигнете точно отчитане.

4.1.2 натиснете и задръжте бутона ухо, докато чуете звуковите сигнали. извадете сондата от ухото и отчетете измерената температура

 

4.2 измерване на температурата на челото
 

забележка

в) температурата на челото се преизчислява автоматично като температура под езика (орална)

г) преди измерването останете в стабилна околна среда в продължение на 5 минути и избягвайте физическо натоварване и къпане поне 30 минути преди това

д) при отчитане на температурата, челото трябва да е чисто, без пот, козметика и рани

4.2.1 слепоочната артерия е свързана със сърцето през сънната артерия. нейна задача е да оросява кожната повърхност около сънната артерия

4.2.2. опрете термометъра на лявото или дясното слепоочие

4.2.3. натиснете бутона чело и плавно предвижете сондата по зоната на слепоочието (завъртете, описвайки кръг). докато сканирате ще чуете кратък звуков сигнал, което ви уведомява, че се извършва най-новото измерване – иконата за режим чело премигва. измерването завършва с два кратки звукови сигнала, а иконката спира да мига. обикновено измерването отнема между 5-8 секунди (най-много до 30 секунди).

 

4.3. измерване на температурата в режим "сканиране"

4.3.1. когато натиснете бутона чело, ще отчетете веднага температурата в реално време. ако натиснете и задържите бутона чело, отчитаните показания ще се актуализират непрекъснато.

4.3.2. можете да използвате термометъра за измерване температурата на вода, мляко, тъкани, кожа и други предмети.

 

4.4. отчитане на стайната температура

4.4.1. за отчитане на стайната температура уредът трябва да се постави на масата като се избяга пряка слънчева светлина или въздушен поток от климатик, вентилатор или отоплителна печка.

4.4.2. когато уредът е изключен, дисплея на термометъра постоянно показва стайната температура. стайната температура може да бъде сравнена след 15 минути.

5. след измерването: 

5.1. изключване: уредът се изключва автоматично до 1 минута след последното натискане на произволен бутон. за да се продължи живота на батерията, дисплеят показва само датата, часа и стайната температура.

5.2. след всяка употреба почистете сондата. не забравяйте да поставите защитната капачка на сондата, когато не я използвате.

 

почистване

след всяка употреба използвайте мек текстилен или памучен тампон, напоен със 70% спирт за почистване на сондата и обектива. след почистване оставете обектива да изсъхне напълно в продължение на поне 1 минута.

 

внимание!

ако държите термометъра в ръка продължително време, може да отчетете по-висока околна температура, отколкото е в действителност. това ще доведе до отчитане на по-ниска от реалната телесна температура.

технически параметри

 

стандартни изисквания:

съответства на стандартите astm e1965-98, en12470-5:2003 клинични термометри - част 5: експлоатационни качества на ушни термометри (с ограничително устройство за максимум), iec 60601-1-2 (emc), en60601-1 (безопасност)

 

----------------------------------------- 

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име/ модел и размер на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

Лечението на глисти и тении отново възможно! Мебендазол/ mebendazole и албендазол/ albendazole сироп за деца и възрастни

Лечението на глисти и тении отново възможно! Мебендазол/ mebendazole и албендазол/ albendazole сироп за деца и възрастни

Лекуващият лекар вече може да предпише албендазол/ albendazole или мебендазол/ mebendazole под формата на орална суспензия

Учени “слизат“ в пикопространството

Учени “слизат“ в пикопространството

Изследователи от IBM конструираха атомно-силов микроскоп с точност от порядъка на 100 пикометра. С негова помощ се визуализира тримерно изображение на структура от молекули на органичното вещество пентацин с дължина 1,4 нм.

Тамифлу, Реленца и Ремантадин се изчерпаха в аптечната мрежа

Тамифлу, Реленца и Ремантадин се изчерпаха в аптечната мрежа

Периодически Рош и Глаксо Смит Клайн внасят партиди, които се разграбват за минути

Оспексин/ Ospexin 1000 ще има през ноември 2012

Оспексин/ Ospexin 1000 ще има през ноември 2012

Останалите дози - 250 и 500 мг Оспексин/ Ospexin ще се появят в аптечната мрежа към края на декември 2012

Трилукс крем/ Trilux creme вместо нерегистрираните в България Пигмонорм/ Pigmanorm и Три Лума/ Tri-Luma

Трилукс крем/ Trilux creme вместо нерегистрираните в България Пигмонорм/ Pigmanorm и Три Лума/ Tri-Luma

Мощен изсветляващ ефект на кожата в периода след раждането и кърменето


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.