Спорт Стреч крем/ Sport Stretch Cream
Новини

 

спорт стреч крем/ sport stretch cream 

крем при стрии с произход от активно спортуване

синоними: фитнес стрии, спортни стрии

 

локализация: при разкъсване на колагенните влакна на дермата в следствие прекомерно разрастване на подлежащия мускул – бицепс брахи, трицепс брахи, делтоидеус, трапезиус, пекторалис минор, пекторалис майор, терес майор, терес минор, латисимус дорзи, леватор скапуле, ректус абдоминис, квадратус лумборум, бицепс феморис, квадрицепс феморис, групата аддуктори, трицепс суре…

 

описание

спорт стреч крем е специално разработен за активно спортуващи мъже и жени, които искат да комбинират ефекта на красивото тяло със здрава, мека и нежна кожа без стрии от хипертрофията на мускулите.

спорт стреч крем има бяла кремообразна текстура с лек приятен аромат. силно цикатризиращ агент с хидратиращ и подхранващ ефект. стимулира клетките, които участват в синтеза на еластичните влакна, хидратира епидермалния слой и придава на кожата стегнат вид.

спорт стреч крем е подходящ също за третиране на повърхностни и дълбоки рани с или без инфекции. за предотвратяване на хипертрофични белези и келоиди. може да се прилага с успех при кожни раздразнения в следствие на процедури по обезкосмяване на тялото.

спорт стреч крем е съвместим с ултравиолетово облъчване – както от солариуми, така и от естествена слънчева радиация. не повлиява естествено натрупания меланин в меланоцитите. хидратира, успокоява и обезболява изложена на ултравиолетови лъчи кожа.

 

ефект на спорт стреч крем

спорт стреч крем има кисел характер, което предотвратява алкализацията на стрията и по този начин възпрепятства инфектирането. има антисептичен, антибактериален и антимикотичен ефект. кремът подпомага образуването на струпеи (засъхнал кожен ексудат, примесен с излющени рогови клетки, левкоцити и фибрин). подпомага гранулацията и епителизацията, като предоставя локално строително вещество на организма за запълване на разкъсаната тъкан и пролифериращи агенти. повишава издържливостта на еластофибрите. подпомага метаболизма и баланса на течностите в проблемната област. обезболява.

спорт стреч крем действа противовъзпалително и успокояващо върху прясно обезкосмени кожни участъци.

активните съставки на спорт стреч крем преминават кожната бариера и стимулират образуването на неоеластин. предпазват еластичните фибри от разрушаващото действие на еластазите (ензими на възрастта и активната спортна дейност). предизвикват ускорена цикатризация на кожата благодарение на стимулиращото действие върху клетъчната функция. предотвратяват появата на стрии в проблемните зони.

при спортуващи, които комбинират с ултравиолетови бани, действа хидратиращо, намалява възпалението и зачервяването на кожата, обезболява и омекотява.

  

начин на приложение на спорт стреч крем

нанася се с чисти ръце върху проблемните и потенциално проблемните зони на тънък филм поне 2-3 пъти дневно. препоръчва се да се приложи и 30 минути преди тренировка. така способства кожата да се разтяга без напрежение при мускулното натоварване.

може да се прилага както върху открити кожни участъци, така и върху окосмени части на тялото. прилага се директно върху проблемния участък.

 

несъвместимости

да не се прилага едновременно с препарати, съдържащи йод (например: йодасепт, йодсептадон, брауновидон, браунол, йодна тинктура), соли на желязо ііі, натриев тетраборат (боракс). ако такива препарати са били използвани преди това, употребата им следва да бъде преустановена!

 

бременност, кърмене и спорт

може да се прилага от спортуващи бременни жени и кърмачки в умерени количества. да не се прилага върху зърната, ако спортуващата кърми!

да не се употребява при деца до 12 месечна възраст!

да не се прилага около устата и очите! 

 

състъв

алфа-токоферол ацетат, бензилов алкохол, бензоена киселина, етилпарабен, изопропил палмитат, ксалифин 15, метил-4-хидроксибензоат, метилизотиазолинон, метилпарабен, минерално масло, натриев хлорид, озоксерит, палмитинова киселина, парафин, полиглицерил-4-изостеарат, пречистена вода, пречистено слънчогледово масло, пропил-4-хидроксибензоат, пропиленгликол, пропиленгликол мономалат, пропилпарабен, ретинол палмитат, салицилова киселина, токоферол ацетат, трихидростеарин, феноксиетанол, хексил лаурат, хидролизиран еластин, цетилдиметикон ко-полиол, ябълчна киселина, следи от етилов алкохол.

 

 

-------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име и количество на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

------------------------

ключови думи: фитнес стрии от спортуване върху бицепса и трицепса се появават спортни стрии и разкъсвания на кожните еластични връзки еластофибри в епидермиса и дермата изгаряния от слънце и солариум на кожата върху мускулите и образуване на фитнес стрии от прекомерни тренировки на бицепса и гръдните мускули както и на перките спортни стрии преди лятото фитнес стрии на плажа фитнес стрии по корема и бедрата спортни стрии след употреба на анаболни вещества анаболи възпалени стреч стрии без премахване на космите както спортни стрии след солариум напомпани момчета и фитнес стрии по мускулите много е грозно цепеняк със фитнес стрии по бицепса и делтовидния мускул има спортни стрии от тренировки хубаво тяло без стрии от трениране във фитнес фитнес стрии спортни стрии

Магистър фармацевт търси Педиатрична аптека Ерудита

Магистър фармацевт търси Педиатрична аптека Ерудита

Дипломиран магистър-фармацевт или семестриално-завършващ студент. Може и без никакъв стаж след дипломирането

Актуални данни на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) за извършващия се преглед на съотношението полза-риск за Avandia, Avandamed и Avaglim

Актуални данни на Европейската агенция по лекарствата (ЕМА) за извършващия се преглед на съотношението полза-риск за Avandia, Avandamed и Avaglim

Предисването на тези препарати продължава да е силно ограничено

Онлайн списък на лекарствата с техния тератогенен потенциал

Онлайн списък на лекарствата с техния тератогенен потенциал

Библиотеката дава ценна информация за опасността за плода при приема на лекарства

Прадакса/ Pradaxa с нови данни за безопасност

Прадакса/ Pradaxa с нови данни за безопасност

През октомври 2011 г. Комитетът за лекарствени продукти в хуманната медицина (CHMP) към ЕМА препоръча промени в информацията за продукта Прадакса/ Pradaxa (дабигатран етексилат) вследствие на съобщенията за фатални случаи на кръвоизливи при пациенти, леку

Кларитин/Claritin и Лорано/Lorano таблетки се отпускат вече без рецепта

Кларитин/Claritin и Лорано/Lorano таблетки се отпускат вече без рецепта

Преценката на фармацевта е достатъчна, за да ви се отпусне лекарството


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.