Води за уста с лечебна цел
Новини

 

 

 

елудрил / eludril вода за уста 

 

микробните плаки образуват невидим филм, който постепенно се натрупва върху повърхността на зъбите след всяко хранене. веднъж отложени там, те се колонизират от хиляди микроорганизми , за които хранителните остатъци са идеална среда за тяхното развитие. ако микробната плака не се отстрани напълно при четкането на зъбите, следва процес на минерализация на плаката и тя се трансформира (само за няколко дни) в зъбен камък, прикрепен към емайла на зъбите. наличието на микробни плаки нарушава здравето на венците и предизвиква възпаление, зачервяване или кървене. тези симптоми могат да бъдат съпроводени от оток и болка.

хлорхексидинът е отлично познат и широко използван в продуктите за орална хигиена. неговото действие предотвратява натрупването на плака и зъбен камък. специфичното и продължително действие на хлорхексидина помага за възстановяването на здравето на венците и устата

 

свойства:

 • убива микроорганизмите, предизвикващи поява на зъбна плака
 • предотвратява зачервяването, отока и слабото кървене
 • може да се използва след перидонтална хирургия или импланти
 

начин на приложение: изплакнете устата старателно три пъти дневно или повече, според съвета на вашия стоматолог. поставете 10мл или 20мл от eludril вода за уста в мерителната чашка и добавете вода до горната линия.

може да се използва от възрастни и деца над 6 годишна възраст.

предназначен е само за външна употреба. да не се поглъща !

състав: глицерин, алкохол, вода, ароматизатор, cl 16255, хлорхексидин ди-глюконат 0,1%, хлоробутанол 0,5%, натриев диетилхексил сулфосукцинат, лимонен, ментол

 

 

артродонт / arthrodont гингивален разтвор за уста

 

производител: „пиер фабр дермо-козметик”, франция

 

съдържание: aqua, glycerin, alcohol, cl42051, di limonene, dipotassiumglycyrrhizinate, eugenol, aroma, illiciumverum, lacticacid, laureth-9, menthapiperita, menthol, peggohydrogenatedcastroil, potassium sorbate, sodiummethylparaben, sodiumpropylparaben.

 

показания: възпалението на венците (гингивит) е често срещано заболяване. характеризира се с оток на венците, зачервяване, болка, кървене, особено след измиване с четка. без лечение възпалението може да доведе до разклащане и загуба на зъби. неспазването на хигиена в устната кухина води до бързо развитие на бактериална плака, водеща до възпаление на венците. така те стават чувствителни, а четкането им е свързано с болка. гингивалният разтвор arthrodont съдържа enoxolone. тази активна съставка има противовъзпалителен ефект. освен това enoxolone стимулир възстановяването на увредените венци.

 

приложение: за ежедневна хигиена при възпалени венци, пародонтоза, кървене, наличие на оток. гингивалният разтвор arthrodont  осигурява отлична хигиена, особено в труднодостъпните места в устната кухина (междузъбните пространства). употребата на arthrodont гингивален разтвор се препоръчва още при носене на протези или брекети. подходящ е за употреба по време на бременност.

 

начин на употреба: гингивалният разтвор arthrodont е готов за употреба след всяко четкане с гингивална паста arthrodont. препоръчително е четкането да става с четка за зъби elgydium sensitive или elgydium clinic 15/100 или 20/100. изплакнете с 15 мл в продължение на 30 секунди. не поглъщайте! не изплаквайте с вода след употреба! приятният аромат запазва продължително време усещането за свежест. прилага се само за външна употреба ! подходящ е за деца над 6 години.

 

 

  

 

гъм пароекс / gum paroex вода за уста  

защитава възпалените и наранени венци. допълва ефекта от четкането, особено в зоните, до които четката не може да достигне (междузъбните пространства). препоръчва се при лечение на заболяванията на пародонта. не съдържа алкохол.

 

начин на употреба: използвайте капачката, за да отмерите необходимите за жабурене 10-15 мл. не разреждайте. за приложение чрез устен душ разредете водата за уста paroex.

 

съхранявайте на места, недостъпти за деца. продуктът е предназначен за външна употреба. да не се поглъща! възможно е да се появи слабо обратимо оцветяване на зъбите и езика, както и преходна промяна на вкусовите усещания.

 

съдържа хлорхексидин диглюконат – 0,12%

- - - - - - - - - - 

брадозол/ bradosol разтвор и таблетки за смучене

таблетките за смучене и разтворът за хигиена на устната кухина bradosol съдържат активната съставка домифен бромид, който е антисептичен и дезинфекциращ агент. активен е срещу различни бактерии. унищожава микроорганизми, свързани с различни инфекции на устата и гърлото.

таблетките за смучене и разтворът bradosol позволяват на активната съставка да действа в зоната на дискомфорт и помага за облекчение на болката и сухтата на възпаленото гърло и намалява кървенето на венците.

domiphen bromide, познат също като n,n-dimethyl-n-(2-phenoxyethyl)-1-dodecanaminun bromide, е кватернерна амониева сол, използвана във фармацията - повърхностно активен антисептик (антибактериален агент). използва се за локално третиране на инфекции и възпаления на мукозните мембрани на устната кухина и гърлото.

действието на domiphen bromide е изследвано в комбинация с антибиотици и плацебо при пациенти с остри инфекции на устната кухина. резултатите показват, че самостоятелно или в комбинация с антибиотик лечението с домифен бромид предизвиква добро повлияване, като подобрява състоянието на пациентите и намалява продължителността на боледуване (scaglione f, coduri m, nebuloni r, fraschini f).

в различни изследвания за domiphen bromide е доказано, че инхибира растежа на s.
aureus, b. colli, c. albicans, trichophyton mentagrophytes и има антибактериална и фунгицидна активност. минималната концентрация, при която domiphen bromide проявява своето действие, е 0.5mg/100 ml.

състав на таблетките и разтвора:

bradosol – tablets

 • domiphen bromide – 0,5 mg
 • pfeffeminsol (мента) – 0,8 mg
 • eucalyptusol (евкалипт) – 0,4 mg
 • anisol (анасон) – 0,4 mg
 • manithol – 949,7 mg

 

bradosol – разтвор

 • domiphene bromide – 1%
 • оцветител карамел – 0, 01%
 • extr. thymi (мащерка) – 0, 5%
 • extr. chammomilae (лайка) – 0, 5%
 • aqua – до 50 ml

таблетките и разтворът проявяват:

 • антимикробно и обезмирисващо действие
 • предизвикват интензивна антисептичност на устно-фарингеалната кухина без да причиняват възпалителни явления на лигавицата
 • възпрепятстват действието на бактериалните ензими и по такъв начин значително намалява всекидневното образуване на зъбна плака
 • имат приятен вкус, не съдържат захар и може да се използват и от деца

дозирока

4-6 таблетки дневно бавно смукане в устата

6-8 капки на половин чаша вода за гаргари – три пъти дневно. концентрат – за туширане на афти

 

показания

за хигиена на устната кухина.

при възпаления, предизвикани от простудни и грипни инфекции.

при стоматит, възпаление на венците, фарингит, възпаление на сливиците, афти.

преди и след стоматологични оперативни намеси и тонзилектомии.

 

опаковка

кутия с 24 таблетки.

флакон с 50ml разтвор за гаргари и изплакване на уста

 

най-често срещани други съставки в таблетките за смучене са – хлорхексидин (в хексорал) и бензидил амин (в тантум верде)

 

лекарствени препарати с домифрен бромид:

confab – таблетки с различен вкус – канада

bronchodex – таблетки с различен вкус – prodemdis, канада

виосепт – за мазане – русия

разтвор за устна хигиена – македония

лорасепт – таблетки – русия

нурофен за деца

брадозол – таблетки – германия и ирландия

 

други приложения:

 • при гастритни разтройства
 • при стомашни проблеми в комбинация с други субстанции
 • при интимни дамски инфекции
 • срещу натрупване на зъбна плака
 • в препарати за дезинфекция

-----------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита[назад]

Отброяване на Тубоцин/ Tubocin на единични капсули

Промяна в дозата на рифампицина в единична капсула или изготвяне на сироп с рифампицин предлага Педиатрична аптека Ерудита

МЗ: Незаконно е отпускането на лекарствени продукти от „Български пощи”

МЗ: Незаконно е отпускането на лекарствени продукти от „Български пощи”

Проверката показа, че дейността, която е осъществявана от юридически лица, е извършвана без да се спазват разрешителните режими в разрез с разпоредбите на Закона за медицинските изделия и Закона за лекарствените продукти в хуманната медицина

Протеините предпазват от счупване на кости

Протеините предпазват от счупване на кости

Новите изследвания показват, че протеините са тясно свързани с плътността и силата на костите

Фирмите-производители са повишили 4 пъти цените на лекарствата за последните 12 години

Фирмите-производители са повишили 4 пъти цените на лекарствата за последните 12 години

Нараснал е делът на оригиналните лекарства (18.1% през 2009 г. срещу 20.0% през 2010 г.), което обяснява защо фармацевтичните фирми не желаят в България да се въведе генерично изписване на лекарствата (не по търговски, а по международни непатентовани наим


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.