Тотални екстракти в Бланд
Новини

практика на много от хората е да се справят със стреса с помощта на успокоителни хапчета, предписвани от лекар. други, за съжаление, прибягват до алкохола, цигарите, наркотиците, които имат негативен ефект върху здравето.

в действителност, всички лекари са на мнение, че транквилизаторите и седативните средства в никакъв случай не решават проблема със стреса. вместо това пациентите би трябвало да намерят достъпен, лесен и естествен начин сами да преодоляват напрежението. подходящи и ефикасни в случая са билковите хранителни добавки, съдържащи екстракти от определени билки. те нямат тежките странични ефекти като лекарствата.

 

екстрактите гарантират високата концентрация на биологично-активните вещества, което е необходимо условие за постигане на оздравителен ефект. в някои билки и части от билки могат да се открият множество активни вещества, които имат пряко отношение към правилното функциониране на нервната система, например:  маточината и лавандулата. те притежават уникалната способност да влияят укрепващо на нервната система и да я предпазват от отрицателните последствия от стреса.

 

маточината (melissa officinalis) е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. действа положително като съпътстващо вещество при лечението на  нарушения на нервната система – неврози, неврастении, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, гръдна жаба, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход и други. притежава изразено въздействие върху психо-емоционалната сфера на човека – прекрасно успокоява, тушира депресията и меланхолията, намалява стреса, напрежението, страха и безпокойството. маточината  действа успокояващо и на стомаха - стимулира процесите на храносмилане, потиска гаденето и повръщането.

лавандулата (lavandula vera) е друга широко-разпространено в страната ни растение. заради изключителните качества на българската лавандула, у нас се засаждат огромни лавандулови полета (основно в подбалканските котловини) с цел износ на суровината. прилага се за снемане на нервното напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма, нормализира процесите на храносмилане.

 съвременните технологии дават възможност тоталните екстракти от  маточината, лавандулата и от покълнал зародиш от ечемик да се направят под формата на удобни за прием таблетки.

[назад]
Лятно работно време: до 21,00 часа

Лятно работно време: до 21,00 часа

Въ връзка с навлизане в летния сезон, Педиатрична аптека Ерудита ще работи до 21,00 часа вечерта

Солите на доктор Шуслер (Schuessler Salze) вече и в Педиатрична аптека Ерудита

Солите на доктор Шуслер (Schuessler Salze) вече и в Педиатрична аптека Ерудита

Целият набор от Шуслевори соли е наличен вече и у нас

Квамател/Quamatel таблетки 20 мг се спират от внос

Квамател/Quamatel таблетки 20 мг се спират от внос

Унгарският концерн Гедеон Рихтер прекрати вноса на 20-милиграмовата доза, на пазара остават само таблетките от 40 мг

Държавата абдикира от грижата за пациента в областта на лекарствата

Държавата абдикира от грижата за пациента в областта на лекарствата

Фармацевтите не са виновни за липсата на някои безплатни лекарства


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.