Тотални екстракти в Бланд
Новини

практика на много от хората е да се справят със стреса с помощта на успокоителни хапчета, предписвани от лекар. други, за съжаление, прибягват до алкохола, цигарите, наркотиците, които имат негативен ефект върху здравето.

в действителност, всички лекари са на мнение, че транквилизаторите и седативните средства в никакъв случай не решават проблема със стреса. вместо това пациентите би трябвало да намерят достъпен, лесен и естествен начин сами да преодоляват напрежението. подходящи и ефикасни в случая са билковите хранителни добавки, съдържащи екстракти от определени билки. те нямат тежките странични ефекти като лекарствата.

 

екстрактите гарантират високата концентрация на биологично-активните вещества, което е необходимо условие за постигане на оздравителен ефект. в някои билки и части от билки могат да се открият множество активни вещества, които имат пряко отношение към правилното функциониране на нервната система, например:  маточината и лавандулата. те притежават уникалната способност да влияят укрепващо на нервната система и да я предпазват от отрицателните последствия от стреса.

 

маточината (melissa officinalis) е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. действа положително като съпътстващо вещество при лечението на  нарушения на нервната система – неврози, неврастении, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, гръдна жаба, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход и други. притежава изразено въздействие върху психо-емоционалната сфера на човека – прекрасно успокоява, тушира депресията и меланхолията, намалява стреса, напрежението, страха и безпокойството. маточината  действа успокояващо и на стомаха - стимулира процесите на храносмилане, потиска гаденето и повръщането.

лавандулата (lavandula vera) е друга широко-разпространено в страната ни растение. заради изключителните качества на българската лавандула, у нас се засаждат огромни лавандулови полета (основно в подбалканските котловини) с цел износ на суровината. прилага се за снемане на нервното напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма, нормализира процесите на храносмилане.

 съвременните технологии дават възможност тоталните екстракти от  маточината, лавандулата и от покълнал зародиш от ечемик да се направят под формата на удобни за прием таблетки.

[назад]
Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София

Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София

Няма минимално количество на отпадъците. Потребителите могат да подадат заявка дори и само за един термометър. Услугата е напълно безплатна. Заявките могат да се подадат всеки работен ден от 9 до 18 часа на горепосочения телефон

12 години, откакто фармацевтите във Великобритания имат правото да предписват лекарства

12 години, откакто фармацевтите във Великобритания имат правото да предписват лекарства

Практиката на допълващо предписване на лечение от фармацевти се въвежда за първи път през 2003 г. от Националната здравна каса на Великобритания

Благотворителен базар в подкрепа на деца с редки болести по случай 1-ви юни – Международен ден на детето

Благотворителен базар в подкрепа на деца с редки болести по случай 1-ви юни – Международен ден на детето

Покана за Благотворителен базар в подкрепа на деца с редки болести по случай 1-ви юни – Международен ден на детето

Екипно обучение за 2016 година

Екипно обучение за 2016 година

Фармацевти, стажанти и приятели три дни се забавляваха сред природата на Дряново


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.