Цитросепт / Citrosept разтвор
Новини

 

цитросепт / citrosept разтвор

 

описание 

цитросепт / citrosept  на цинтамани – норвегия е високо концентриран извлек от семена на грейпфрут, изключително богат на флавоноиди и витамини, продукт на високи технологии, но с естествен произход.

действие:

  • понижава нивото на холестерола в кръвта, спомага за резорбиране на плаките по съдовата стена, със своя антикоагулантен ефект нормализира повишеното свойство на кръвта да се съсирва. така подобрява многократно микроциркулацията, което е особено важно за мозъка и сърцето.
  • унищожава по-големия брой от най-разпространените патогенни бактерии, гъбички, паразити, активен срещу голям брой вируси, включително вируса на грипа тип а и спин.
  • има мощен антиоксидантен ефект, съхранява ефекта на витамин с, свързва и обезврежда йони на тежките метали, на което се дължи пречистващото му свойство, действието му срещу замърсяването и ефекта от радиационни лъчения. изследвания на японски учени потвърждават и цитотоксичния ефект на цитросепт / citrosept  (унищожава ракови клетки) ин витро; с тези си свойства цитросепт / citrosept  застава в центъра на комплекса от мерки за борба с раковите заболявания.
  • обладава фино дрениращо действие върху чернодробно-жлъчната система, пречиства стомашно-чревния тракт, като унищожава гнилостните микроорганизми, без да подтиска полезната чревна хлора.
  • силното противовъзпалително и противоалергично действие на цитросепт / citrosept  се дължи на биологичните съставки, които спират реакцията на възпалението и алергията още в ранен стадий, така че ефкта му е равностоен по сила на противоалергичните и противовъзпалителни синтетични препарати, но без техните странични действия.

цитросепт / citrosept  е напълно съвместим с лекарствени препарати и билкови екстракти.

цитросепт / citrosept  е абсолютно безвреден, може да се използва за неограничен период от време, подходящ за възрастни, деца, бременни, кърмачки, не се създава привикване; само 1% от хората са алергични към цитрусовите плодове, но обикновено това е предварително известно. в такъв случай, а и за да се избегне реакцията на херксхаймер (реакция на масово отмиране на микроби придружена с гадене, разстройство, температура и други) при силно интоксикиран организъм цитросепт / citrosept  да се приема на гладно в постепенно повишаваща се доза (3 дни по 1 капка 3 пъти дневно, 3 дни по 2 капки 3 пъти дневно, 3 дни по 3 капки 3 пъти дневно и т.н.).

за деца до 5 години лечебната доза се определя от правилото на д-р фуше: 1 капка на кг телесно тегло за 24 часа разделено на 3-4 приема. профилактичната доза е два пъти по-малка.

тъй като екстрактът е много концентриран продукт със силно кисела реакция, не трябва да се приема вътрешно в неразреден вид, а също и да попада концентрат върху лигавици, в очите, носа, върху открити рани. за вътрешна употреба се разрежда в 150-200 мл течност (вода, сок, чай, мляко и други).

поради различната индивидуална чувствителност, добре е винаги преди изготвянето на разтвор, лосион или маслен разтвор за мазане да се започне от по-ниска концентрация, като постепенно се премине към по-висока и индивидуално-оптимална доза. при остри заболявания лечението да продължава от 5 до 7 дни след отзвучаване на оплакванията; при хронични състояния до 1 месец след изчезване на симптомите, с профилактични курсове от 1 до 3 месеца няколко пъти в годината. в случай, че цитросепт / citrosept  вече е приеман, при следващите курсове на лечение се започва веднага с терапевтичната (най-високата) доза.

в зависимост от телесното тегло и тежестта на заболяването цитросепт / citrosept  се приема в посочените по-долу граници. при особено тежки състояния максималните дози могат да се увеличат.

приготвяне:

концентратът е по-тежък от водата и трябва добре да се разбърква преди употреба. за да се извлекат оптималните биологични свойства приготвайте разтвора преди самата употреба. поради същата причина използвайте екстаркта на гладно. в случай на дразнене може да се приема по време или след хранене.

предпазни мерки: 

да се съхранява на недостъпно за деца място!

при попадане в очите да се изплакне незабавно с вода и да се потърси лекарска помощ.

дозировка на цитросепт / citrosept  при лечение и профилактика

стомашно-чревни инфекции (диария, стомашни болки, гадене, повръщане, температура); възпаление на лигавицата на стомаха, язва на стомаха и дванадесетопръстника; гъбични заболявания на дихателните пътища, от 5 до 15 капки 3 пъти дневно.

кандида албиканс и други гъбични заболявания; алергии; синдром на хроничната умора; очистване от токсини; дисбактериоза; подуване на червата, колит: 1-ва седмица – разтвор от 5 капки 3 пъти дневно, 2-ра седмица – разтвор от 10 капки 3 пъти дневно, 3-та седмица – разтвор от 15 капки 3 пъти дневно; при по-тежки случаи се налага лвечението да продължи в дози от 15 капки 3 пъти дневно, за период най-малко то 6 месеца в годината.

профилактично-пречистващ курс, профилактика на грипа и птичия грип, на всякакви инфекции – от 7 до 10 капки разтвор от цитросепт / citrosept  3 пъти дневно за период от един-два месеца, 2-3 пъти в годината.

ревматизъм, артрит, ревматоиден артрит, бронхиална астма, лупус и други колагенози, имунодефицитни състояния, пациенти на имуносупресивна терапия, лъчетерапия, за профилактика на рака, подобряване на чернодробно-жлъчните функции: дозата се увеличава през 5 дни, съответно: 3 пъти по 5 капки, 3 пъти по 7 капки, 3 пъти по 10-15 капки. при тежки и хронични състояния дозата трябва да се увеличи до 15-20 капки три пъти дневно. в зависимост от състоянието най-високата доза трябва да се поддържа за период от 1-6 месеца.

херпес на устните: 2-3 капки цитросепт / citrosept  в 1 с.л. растително масло или вода – за намазване на засегнатия участък, приема се и вътрешно в дози от 10 до 15 капки 3 пъти дневно. профилактични курсове по 1 месец преди смяната на сезоните.

възпалено гърло: разтвор от 10 капки в 150 мл вода, гаргара 4-5 пъти дневно (да не се задържа в устата за повече от 30 сек.!); да се приема и вътрешно в дози от 7 до 15 капки 3 пъти дневно в зависимост от телесното тегло и степента на заболяването.

възпалено ухо (при здрава тъпанчева ципа!): поставя се тампон, напоен с 5 капки в 1 с.л. растително масло, приема се и вътрешно в дози от 9 до 15 капки три пъти дневно. 

пърхот, себорея: 5-10 капки в шампоана, масажира се 2-3 минути, изплаква се добре. приема се и вътрешно от 5 до 15 капки 3 пъти дневно. 

люспест лишей (псориазис), уртикария, обриви: 10 капки в 3 с.л. растително масло, маже се 2-3 пъти дневно. приема се и вътрешно от 10 до 15 капки 3 пъти на ден. 

гъбични заболявания на кожата на стъпалата и други: намазване с концентрат два-три пъти дневно. при ранички и рагади: 1-ва седмица разреден с глицерин 1:1 3 пъти дневно за мазане; 2-ра седмица може да се маже и с неразреден екстракт 3 пъти дневно до изчезване на проблема, след което 2 пъти дневно за около месец. приема се и вътрешно: от 5 до 15 капки 3 пъти дневно. гъбички по ноктите: за период от 3-6 месеца ежедневно изпиляване и намазване с концентрат 2-3 пъти дневно. да се приема и вътрешно от 7 до 12 капки 3 пъти на ден. 

възпаление на венците, пародонтоза, афти, лош дъх, профилактика: 5 капки в 100 мл вода за жабурене от 3 до 4 пъти дневно и/или 2-3 капки в 1 с.л. сусамово масло (при афти). при обичайното миене на зъбите 2-4 капки върху четката за зъби. внимание: при жабурене да не се държи в устата повече от 1 минута! приема се и вътрешно по 3 пъти на ден от 10 до 15 капки.

възпаление на лигавицата на носа (ринит), синузит: 2 капки се разтварят в 1 с.л. преварена вода 3 пъти дневно във всяка ноздра се накапват по 3-4 капки, преди накапване главата се отмята назад, поема се въздух, накапва се разтвора, носа се запушва и главата се навежда максимално надолу. в това положение се задържа 20-30 секунди. ако се появят секрети носа се почиства и процедурата се повтаря. да се приема и вътрешно от 7 до 15 капки 3 пъти дневно. внимание: разтвора да се приготвя преди употреба и да се разбърква добре.

екзема: прави се лосион от 20 капти и 2 с.л. вода. втрива се в кожата, приема се и вътрешно разтвор от 10-15 капки 3 пъти дневно. 

варикозни язви, повърхностни наранявания, за дезинфекция: 20-30 капки се разтварят в 3 с.л. преварена и охладена вода; с разтвора се прави компрес или за намазване на засегнатите зони. да не се третират дълбоки рани. 

възпаление на влагалището причинено от гъбички, бактерии, паразити: разтвор от половин литър преварена и охладена вода и 10-15 капки цитросепт / citrosept за промивки два пъти дневно. разклащай преди употреба! след промивката дълбоко във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба (ентеросан sv). през 8 часа дълбоко във влагалището се поставя тампон, напоен в разтвор от 10 капки цитросепт / citrosept , разтворен в 1 с.л. сусамово масло.

заболявания на мъжките полови органи, причинени от гъбички, паразити: 10 капки се разтварят в половин литър преварена и охладена вода, правят се промивки 3-4 пъти дневно и/или се мажат засегнатите области с разтвор от 1-2 капки в 1 с.л. сусамово масло. приема се и вътрешно 3 пъти дневно по 7 до 15 капки.

възпаление на външни женски полови органи – виж възпаление на мъжки полови органи.

за дезинфекция на клавиатури, бельо, телефонни слушалки, брави, плотове, дъски за рязане, гребени, четки, изкуствени зъби, за дезинфекция на пода в жилища с малки деца, места за домашни любимци и други: разтвор от 30-60 капки цитросепт / citrosept  в 1 литър вода за избърсване, намазване, напръскване или изплакване.

за дезинфекция и съхраняване на плодове, зеленчуци, месо, риба: потапяне за кратко в разтвор от 30-60 капки цитросепт / citrosept  в 10 литра вода.

------------------------------------------------------ 

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име на продукта и желано количество;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

 [назад]
Ортопедични стелки, пръстени за пети и разделители за пръсти

Ортопедични стелки, пръстени за пети и разделители за пръсти

Предстои качването на още продукти в ортопедията, които се предлагат в Педиатрична аптека Ерудита

ВАС потвърди решението си

ВАС потвърди решението си

могат да се заведат индивидуални искове срещу НЗОК

Чесънът може да лекува диабет

Чесънът може да лекува диабет

Приемът на екстракт от чесън, редом със стандартното лечение при всеки от двата типа диабет, води до скромни, но неопровержими подобрения в контрола на кръвната захар

Омнадрен/Omnadren ще се внесе през последната седмица от месец октомври

Омнадрен/Omnadren ще се внесе през последната седмица от месец октомври

Лекуващите лекари следва да се съобразят с този график и да пренастроят лечението на пациентите


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.