Цитросепт / Citrosept разтвор
Новини

 

цитросепт / citrosept разтвор

 

описание 

цитросепт / citrosept  на цинтамани – норвегия е високо концентриран извлек от семена на грейпфрут, изключително богат на флавоноиди и витамини, продукт на високи технологии, но с естествен произход.

действие:

  • понижава нивото на холестерола в кръвта, спомага за резорбиране на плаките по съдовата стена, със своя антикоагулантен ефект нормализира повишеното свойство на кръвта да се съсирва. така подобрява многократно микроциркулацията, което е особено важно за мозъка и сърцето.
  • унищожава по-големия брой от най-разпространените патогенни бактерии, гъбички, паразити, активен срещу голям брой вируси, включително вируса на грипа тип а и спин.
  • има мощен антиоксидантен ефект, съхранява ефекта на витамин с, свързва и обезврежда йони на тежките метали, на което се дължи пречистващото му свойство, действието му срещу замърсяването и ефекта от радиационни лъчения. изследвания на японски учени потвърждават и цитотоксичния ефект на цитросепт / citrosept  (унищожава ракови клетки) ин витро; с тези си свойства цитросепт / citrosept  застава в центъра на комплекса от мерки за борба с раковите заболявания.
  • обладава фино дрениращо действие върху чернодробно-жлъчната система, пречиства стомашно-чревния тракт, като унищожава гнилостните микроорганизми, без да подтиска полезната чревна хлора.
  • силното противовъзпалително и противоалергично действие на цитросепт / citrosept  се дължи на биологичните съставки, които спират реакцията на възпалението и алергията още в ранен стадий, така че ефкта му е равностоен по сила на противоалергичните и противовъзпалителни синтетични препарати, но без техните странични действия.

цитросепт / citrosept  е напълно съвместим с лекарствени препарати и билкови екстракти.

цитросепт / citrosept  е абсолютно безвреден, може да се използва за неограничен период от време, подходящ за възрастни, деца, бременни, кърмачки, не се създава привикване; само 1% от хората са алергични към цитрусовите плодове, но обикновено това е предварително известно. в такъв случай, а и за да се избегне реакцията на херксхаймер (реакция на масово отмиране на микроби придружена с гадене, разстройство, температура и други) при силно интоксикиран организъм цитросепт / citrosept  да се приема на гладно в постепенно повишаваща се доза (3 дни по 1 капка 3 пъти дневно, 3 дни по 2 капки 3 пъти дневно, 3 дни по 3 капки 3 пъти дневно и т.н.).

за деца до 5 години лечебната доза се определя от правилото на д-р фуше: 1 капка на кг телесно тегло за 24 часа разделено на 3-4 приема. профилактичната доза е два пъти по-малка.

тъй като екстрактът е много концентриран продукт със силно кисела реакция, не трябва да се приема вътрешно в неразреден вид, а също и да попада концентрат върху лигавици, в очите, носа, върху открити рани. за вътрешна употреба се разрежда в 150-200 мл течност (вода, сок, чай, мляко и други).

поради различната индивидуална чувствителност, добре е винаги преди изготвянето на разтвор, лосион или маслен разтвор за мазане да се започне от по-ниска концентрация, като постепенно се премине към по-висока и индивидуално-оптимална доза. при остри заболявания лечението да продължава от 5 до 7 дни след отзвучаване на оплакванията; при хронични състояния до 1 месец след изчезване на симптомите, с профилактични курсове от 1 до 3 месеца няколко пъти в годината. в случай, че цитросепт / citrosept  вече е приеман, при следващите курсове на лечение се започва веднага с терапевтичната (най-високата) доза.

в зависимост от телесното тегло и тежестта на заболяването цитросепт / citrosept  се приема в посочените по-долу граници. при особено тежки състояния максималните дози могат да се увеличат.

приготвяне:

концентратът е по-тежък от водата и трябва добре да се разбърква преди употреба. за да се извлекат оптималните биологични свойства приготвайте разтвора преди самата употреба. поради същата причина използвайте екстаркта на гладно. в случай на дразнене може да се приема по време или след хранене.

предпазни мерки: 

да се съхранява на недостъпно за деца място!

при попадане в очите да се изплакне незабавно с вода и да се потърси лекарска помощ.

дозировка на цитросепт / citrosept  при лечение и профилактика

стомашно-чревни инфекции (диария, стомашни болки, гадене, повръщане, температура); възпаление на лигавицата на стомаха, язва на стомаха и дванадесетопръстника; гъбични заболявания на дихателните пътища, от 5 до 15 капки 3 пъти дневно.

кандида албиканс и други гъбични заболявания; алергии; синдром на хроничната умора; очистване от токсини; дисбактериоза; подуване на червата, колит: 1-ва седмица – разтвор от 5 капки 3 пъти дневно, 2-ра седмица – разтвор от 10 капки 3 пъти дневно, 3-та седмица – разтвор от 15 капки 3 пъти дневно; при по-тежки случаи се налага лвечението да продължи в дози от 15 капки 3 пъти дневно, за период най-малко то 6 месеца в годината.

профилактично-пречистващ курс, профилактика на грипа и птичия грип, на всякакви инфекции – от 7 до 10 капки разтвор от цитросепт / citrosept  3 пъти дневно за период от един-два месеца, 2-3 пъти в годината.

ревматизъм, артрит, ревматоиден артрит, бронхиална астма, лупус и други колагенози, имунодефицитни състояния, пациенти на имуносупресивна терапия, лъчетерапия, за профилактика на рака, подобряване на чернодробно-жлъчните функции: дозата се увеличава през 5 дни, съответно: 3 пъти по 5 капки, 3 пъти по 7 капки, 3 пъти по 10-15 капки. при тежки и хронични състояния дозата трябва да се увеличи до 15-20 капки три пъти дневно. в зависимост от състоянието най-високата доза трябва да се поддържа за период от 1-6 месеца.

херпес на устните: 2-3 капки цитросепт / citrosept  в 1 с.л. растително масло или вода – за намазване на засегнатия участък, приема се и вътрешно в дози от 10 до 15 капки 3 пъти дневно. профилактични курсове по 1 месец преди смяната на сезоните.

възпалено гърло: разтвор от 10 капки в 150 мл вода, гаргара 4-5 пъти дневно (да не се задържа в устата за повече от 30 сек.!); да се приема и вътрешно в дози от 7 до 15 капки 3 пъти дневно в зависимост от телесното тегло и степента на заболяването.

възпалено ухо (при здрава тъпанчева ципа!): поставя се тампон, напоен с 5 капки в 1 с.л. растително масло, приема се и вътрешно в дози от 9 до 15 капки три пъти дневно. 

пърхот, себорея: 5-10 капки в шампоана, масажира се 2-3 минути, изплаква се добре. приема се и вътрешно от 5 до 15 капки 3 пъти дневно. 

люспест лишей (псориазис), уртикария, обриви: 10 капки в 3 с.л. растително масло, маже се 2-3 пъти дневно. приема се и вътрешно от 10 до 15 капки 3 пъти на ден. 

гъбични заболявания на кожата на стъпалата и други: намазване с концентрат два-три пъти дневно. при ранички и рагади: 1-ва седмица разреден с глицерин 1:1 3 пъти дневно за мазане; 2-ра седмица може да се маже и с неразреден екстракт 3 пъти дневно до изчезване на проблема, след което 2 пъти дневно за около месец. приема се и вътрешно: от 5 до 15 капки 3 пъти дневно. гъбички по ноктите: за период от 3-6 месеца ежедневно изпиляване и намазване с концентрат 2-3 пъти дневно. да се приема и вътрешно от 7 до 12 капки 3 пъти на ден. 

възпаление на венците, пародонтоза, афти, лош дъх, профилактика: 5 капки в 100 мл вода за жабурене от 3 до 4 пъти дневно и/или 2-3 капки в 1 с.л. сусамово масло (при афти). при обичайното миене на зъбите 2-4 капки върху четката за зъби. внимание: при жабурене да не се държи в устата повече от 1 минута! приема се и вътрешно по 3 пъти на ден от 10 до 15 капки.

възпаление на лигавицата на носа (ринит), синузит: 2 капки се разтварят в 1 с.л. преварена вода 3 пъти дневно във всяка ноздра се накапват по 3-4 капки, преди накапване главата се отмята назад, поема се въздух, накапва се разтвора, носа се запушва и главата се навежда максимално надолу. в това положение се задържа 20-30 секунди. ако се появят секрети носа се почиства и процедурата се повтаря. да се приема и вътрешно от 7 до 15 капки 3 пъти дневно. внимание: разтвора да се приготвя преди употреба и да се разбърква добре.

екзема: прави се лосион от 20 капти и 2 с.л. вода. втрива се в кожата, приема се и вътрешно разтвор от 10-15 капки 3 пъти дневно. 

варикозни язви, повърхностни наранявания, за дезинфекция: 20-30 капки се разтварят в 3 с.л. преварена и охладена вода; с разтвора се прави компрес или за намазване на засегнатите зони. да не се третират дълбоки рани. 

възпаление на влагалището причинено от гъбички, бактерии, паразити: разтвор от половин литър преварена и охладена вода и 10-15 капки цитросепт / citrosept за промивки два пъти дневно. разклащай преди употреба! след промивката дълбоко във влагалището се поставя 1 таблетка пробиотик за вагинална употреба (ентеросан sv). през 8 часа дълбоко във влагалището се поставя тампон, напоен в разтвор от 10 капки цитросепт / citrosept , разтворен в 1 с.л. сусамово масло.

заболявания на мъжките полови органи, причинени от гъбички, паразити: 10 капки се разтварят в половин литър преварена и охладена вода, правят се промивки 3-4 пъти дневно и/или се мажат засегнатите области с разтвор от 1-2 капки в 1 с.л. сусамово масло. приема се и вътрешно 3 пъти дневно по 7 до 15 капки.

възпаление на външни женски полови органи – виж възпаление на мъжки полови органи.

за дезинфекция на клавиатури, бельо, телефонни слушалки, брави, плотове, дъски за рязане, гребени, четки, изкуствени зъби, за дезинфекция на пода в жилища с малки деца, места за домашни любимци и други: разтвор от 30-60 капки цитросепт / citrosept  в 1 литър вода за избърсване, намазване, напръскване или изплакване.

за дезинфекция и съхраняване на плодове, зеленчуци, месо, риба: потапяне за кратко в разтвор от 30-60 капки цитросепт / citrosept  в 10 литра вода.

------------------------------------------------------ 

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име на продукта и желано количество;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

 [назад]
Зайци, пингвини и панди в Педиатрична аптека Ерудита! Рай на инхалаторите с детска форма

Зайци, пингвини и панди в Педиатрична аптека Ерудита! Рай на инхалаторите с детска форма

Според правилата на завода ПИК/PIC, всяка година се осъвременява дизайна на някоя от машините за инхалации в домашни условия

Аптеките вече законно ще могат да отпускат храни за кърмачета и преходни храни

Аптеките вече законно ще могат да отпускат храни за кърмачета и преходни храни

Изявление на Българския фармацевтичен съюз

НОВО: Термометър за ухо Момерт

НОВО: Термометър за ухо Момерт

Инфрачервените термометри са бързи (мерят за около една секунда), освен това са неинвазивни (щадящи са) и са прости са употреба

SonoVue/ Соновю контрастна материя за ехография

SonoVue/ Соновю контрастна материя за ехография

Представителството на италианската фирма за контрастни материи Бракко/Bracco регистрира препарата SonoVue/ Соновю


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.