Инструкция за употреба на инфрачервения термометър BD-1
Новини

 

инструкция за употреба

на инфрачервения термометър b-1

 

1. преди употреба, винаги проверявайте дали сондата е чиста и без повреди.

2. за да включите, натиснете бутона on/mem (фиг.1)

3. избор на режим

3.1 режим ухо: натиснете бутона ухо. отчетете телесната температура като поставите сондата в ушния канал, термометърът подава два кратки звукови сигнала, когато е приключил с измерването.

3.2 режим чело: натиснете бутона чело. отчетете телесната температура като насочите сондата към челото на пациента (до 1 сантиметър от повърхността). термометърът подава два кратки звукови сигнала, когато в приключил с измерването.

3.3 режим сканиране: натиснете и задръжте бутона on/mem и натиснете бутона чело еднократно. ще се появи икона за режим сканиране върху дисплея. след това натиснете отново бутона чело за да отчетете температурата на желаната повърхност.

3.4 хронометър: натиснете и задръжте бутона on/mem и натиснете два пъти бутона чело. на дисплея ще се изпишат нули и ще видите иконката за хронометър. в този режим натиснете бутона чело, за да засечете време от 0.01 секунда до 3 минути.

4. измерване на температура

4.1 измерване на температурата в ухото.

забележка:

а) при измервания в ухото следва да направите три последователни измервания на едно и също ухо. ако има разлики в стойностите на трите измервания, за вярна се счита най-високата стойност.

б) за да избегнете замърсяване на ушите, почиствайте сондата след всяко измерване. не измервайте, без да почистите сондата, температурата в двете уши.

4.1.1 издърпайте леко ушната мида назад, за да разтворите ушния канал и поставете сондата плътно в него, като я насочите към мембраната на тъпанчето, за да постигнете точно отчитане.

4.1.2 натиснете и задръжте бутона ухо, докато чуете звуковите сигнали. извадете сондата от ухото и отчетете измерената температура

4.2 измерване на температурата на челото 

забележка:

в) температурата на челото се преизчислява като температура под езика (орална)

г) преди измерването останете в стабилна околна среда в продължение на 5 минути и избягвайте физическо натоварване и къпане поне 30 минути преди това

д) при отчитане на температурата, челото трябва да е чисто, без пот, козметика и рани
  

4.2.1 слепоочната артерия е свързана със сърцето през сънната артерия. нейна задача е да оросява кожната повърхност около сънната артерия

4.2.2 опрете термометъра на лявото или дясното слепоочие

4.2.3 натиснете бутона чело и плавно предвижете сондата по зоната на слепоочието (завъртете, описвайки кръг). докато сканирате ще чуете кратък звуков сигнал, което ви уведомява, че се извършва най-новото измерване – иконата за режим чело премигва. измерването завършва с два кратки звукови сигнала, а иконката спира да мига. обикновено измерването отнема между 5-8 секунди (най-много до 30 секунди). 

4.3 измерване на температурата в режим сканиране

4.3.1 когато натиснете бутона чело, ще отчетете веднага температурата в реално време. ако натиснете и задържите бутона чело, отчитаните показания ще се актуализират непрекъснато.

4.3.2 можете да използвате термометъра за измерване температурата на вода, мляко, тъкани, кожа и други предмети. 

4.4 отчитане на стайната температура

4.4.1 за отчитане на стайната температура уредът трябва да се постави на масата като се избяга пряка слънчева светлина или въздушен поток от климатик, вентилатор или отоплителна печка.

4.4.2 когато уредът е изключен, дисплея на термометъра постоянно показва стайната температура. стайната температура може да бъде сравнена след 15 минути.

5. след измерването:

5.1 изключване: уредът се изключва автоматично до 1 минута след последното натискане на произволен бутон. за да се продължи живота на батерията, дисплеят показва само датата, часа и стайната температура.

5.2 след всяка употреба почистете сондата. не забравяйте да поставите защитната капачка на сондата, когато не я използвате.

почистване:
след всяка употреба използвайте мек текстилен или памучен тампон, напоен със 70% спирт за почистване на сондата и обектива. след почистване оставете обектива да изсъхне напълно в продължение на поне 1 минута.

внимание!
ако държите термометъра в ръка продължително време това може да причини отчитане на по-висока околна температура, отколкото е в действителност. това ще доведе до отчитане на по-ниска от реалната телесна температура.


 

обратно към статията за многофункционален инфрачервен термометър b-1 >>>

Сиалис/Cialis в нови опаковки по 2 и 4 таблетки

Сиалис/Cialis в нови опаковки по 2 и 4 таблетки

Фармацевтичната компания Ели Лили регистрира и внесе в България Сиалис/Cialis от 10мг

Рязко смъкват цените на лекарствата в Гърция

Рязко смъкват цените на лекарствата в Гърция

Болниците в Гърция са най-корумпираният сектор в сферата на публичните услуги в страната, пише още PharmaTimes

ВНИМАНИЕ: Кортикостероидна криза!!!

ВНИМАНИЕ: Кортикостероидна криза!!!

Интересно е как Министерството на здравеопазването смята да реши този проблем, както и други подобни на кортикостероидната криза

Детските храни забранени за аптеките?!

Детските храни забранени за аптеките?!

Да се забрани продажбата на адаптирани млека, лечебни храни и детски пюрета в аптеките искат от ИАЛ

Алегозан табл и Бусколизин табл вече са лекарства без рецепта!

Алегозан табл и Бусколизин табл вече са лекарства без рецепта!

Промяната важи само и единствено за таблетните форми. Ампулите продължават да бъдат лекарствени препарати по лекарски предписание


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.