Пациентите вече могат да глътнат едноскопа, а лекарят - да го управлява с джойстик
Новини
09/05/2010

 

пациентите вече могат да глътнат едноскопа, а лекарят - да го управлява с джойстик

източник: вестник класа

siemens и olympus са разработили модерна, магнитно управлявана ендоскопска система за вътрешностомашно наблюдение във вид на хапче.

тази иновативна технология ще позволи извършването на стомашни прегледи да става лесно и удобно, като пациентът трябва просто да погълне ендоскопа във вид на капсула. след това той трябва само да легне в системата за магнитно управление, а лекарят с помощта на джойстик ще може лесно да направлява капсулата, като я насочва към различни зони.

 

капсулата осигурява образи с висока резолюция и в реално време, които могат да се наблюдават на монитор в кабинета, в който се извършва прегледът. разчита се на това, че насочващият магнит създава полета, които се променят с времето. това осигурява възможност да се направлява капсулата в реално време според целите на изследването. интензитетът на създадените магнитни полета е между този на апаратите за магнитно-резонансна томография и магнитното поле на земята.

традиционно ендоскопите във вид на капсула се движат само от перисталтичното движение на стомашно-чревния тракт. по тази причина понякога е трудно капсулата да бъде насочвана до определено място, което ограничава обхвата на изследванията.

Виртуалната Ерудита вече и със секция за глюкомерите

Виртуалната Ерудита вече и със секция за глюкомерите

Всички елементи на апарата за измерване на кръвна захар Аку Чек са качени онлайн

Сезонни инфекции, грип и имуностимулация

Сезонни инфекции, грип и имуностимулация

В сезона на инфекциите е важно да се предприеме подходяща имуностимулация, особено в уязвимите групи на децата, често боледуващите и хората с хронични заболявания

Йога може да премахне болката в гърба

Йога може да премахне болката в гърба

По-ефективни от йога са само упражненията с разтягане (стречинг)

ВНИМАНИЕ: Кортикостероидна криза!!!

ВНИМАНИЕ: Кортикостероидна криза!!!

Интересно е как Министерството на здравеопазването смята да реши този проблем, както и други подобни на кортикостероидната криза

Мистър Панда вече се продава успешно!

Мистър Панда вече се продава успешно!

Процедурата по регистрация у нас приключи


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.