Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София
Новини
27/04/2012

нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в софия

 

източник: фейсбук - активни потребители / 23 април 2012 година

пилотната програма на столична община, която позволява извозването на стари лекарства, препарати и други опасни отпадъци чрез специален мобилен пункт, е вече на разположение на потребителите в софия.

местата на мобилния събирателен пункт са посочени на сайта на общината и всеки може да поръча дори екип в дома си. това става лесно с обаждане на телефон 0700 11 750.

преди да бъде изхвърлен опасният отпадък се описва, посочва се колко тежи и какъв е по вид. при предаването му се подписва документ от страна на представител на общината, на фирмата и домакинството, пожелало услугата. проектът ще работи една година, а ако покаже добри резултати, е възможно да бъде продължен.

основните групи опасни отпадъци, които се събират по домовете са живачни уреди, бояджийски материали, домакински препарати, химикали и лекарства с изтекъл срок на годност. за да бъде класифициран като опасен, върху опаковката на продукта трябва да е отбелязан поне един от познатите знаци за опасни вещества.

няма минимално количество на отпадъците. потребителите могат да подадат заявка дори и само за един термометър. услугата е напълно безплатна. заявките могат да се подадат всеки работен ден от 9 до 18 часа на горепосочения телефон.

Употребата на кетопрофен/ketoprofen е несъвместима с излагане на слънце

Употребата на кетопрофен/ketoprofen е несъвместима с излагане на слънце

пациентите, употребяващи Кетопрофен в локална форма, трябва да се убедят, че използваните от тях козметични продукти не съдържат октокрилен

Дактарин/ Dactarin бе успешно реконституиран у нас

Дактарин/ Dactarin бе успешно реконституиран у нас

Дактарин орален гел/ Dactarin Oral Gel няма в аптечната мрежа - замества го реконституиран орален гел Миконазол/ Miconazole

Деган/Degan таблетки с нова опаковка

Деган/Degan таблетки с нова опаковка

Сандоз поставя логото си върху старите марки

Детските храни забранени за аптеките?!

Детските храни забранени за аптеките?!

Да се забрани продажбата на адаптирани млека, лечебни храни и детски пюрета в аптеките искат от ИАЛ

Вирусен енцефалит в Италия

Вирусен енцефалит в Италия

Следвайки италианското законодателство и международните правила, в провинциите Болоня и Ферара се въвежда задължителен скрининг на всички кръводарители за наличие на геномни последователности на WNV /NAT


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.