Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София
Новини
27/04/2012

нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в софия

 

източник: фейсбук - активни потребители / 23 април 2012 година

пилотната програма на столична община, която позволява извозването на стари лекарства, препарати и други опасни отпадъци чрез специален мобилен пункт, е вече на разположение на потребителите в софия.

местата на мобилния събирателен пункт са посочени на сайта на общината и всеки може да поръча дори екип в дома си. това става лесно с обаждане на телефон 0700 11 750.

преди да бъде изхвърлен опасният отпадък се описва, посочва се колко тежи и какъв е по вид. при предаването му се подписва документ от страна на представител на общината, на фирмата и домакинството, пожелало услугата. проектът ще работи една година, а ако покаже добри резултати, е възможно да бъде продължен.

основните групи опасни отпадъци, които се събират по домовете са живачни уреди, бояджийски материали, домакински препарати, химикали и лекарства с изтекъл срок на годност. за да бъде класифициран като опасен, върху опаковката на продукта трябва да е отбелязан поне един от познатите знаци за опасни вещества.

няма минимално количество на отпадъците. потребителите могат да подадат заявка дори и само за един термометър. услугата е напълно безплатна. заявките могат да се подадат всеки работен ден от 9 до 18 часа на горепосочения телефон.

Дро спаз/Dro Spaz таблетки е наличен на пазара

Дро спаз/Dro Spaz таблетки е наличен на пазара

Дротаверинът е регистрирав под две търговски имена у нас

Прокуратурата повдигна обвинение срещу директора на НЗОК Жени Начева и на бившия заместник-министър Емил Райнов

Прокуратурата повдигна обвинение срещу директора на НЗОК Жени Начева и на бившия заместник-министър Емил Райнов

Видове рецептурни бланки (рецепти) и срокове на тяхната валидност

В специална статия сме дали обяснение на видовете рецептурни бланки, действащи в Република България, както и сроковете им на валидност

Подготовка за планинско катерене (алпинизъм) - Диамокс (ацетазоламид) помага против ефектите на височинната болест

Ацетазоламид/ acetazolamide е диуретик, известен по свет с търговските имена: Диамокс/ Diamox, Диамокс Секвелс/ Diamox Sequels, Апо-ацетазоламид/ Apo-Acetazolamide, Дехидратин/ Dehydratin, Диакарб/Diacarb

Нексиум/Nexium с нова индикация

Нексиум/Nexium с нова индикация

Така Нексиум стана единствения инхибитор на протонната помпа в България, получил одобрение за тази индикация, който доказано повлиява рецидиви на кървене от стомашна или дуоденална язва.


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.