Промени в начина на работа в следствие на мерките против коронавируса COVID-19
Новини
24/03/2020

 

 

 

ново работно време и организация на работа през периода на извънредното положение в страната

 

във връзка с извънредното положение в страната, прието с решение на народното събрание, и мерките против разпространението на коронавирус covid-19 у нас, с цел намаляване на контактите, екипът на педиатрична аптека ерудита и на централната научна аптечна лаборатория предприема следното:

 

 


  • въвежда се режим на обслужване, при който в приемното помещение на аптеката се допуска само по един посетител. едва след излизането му от приемното помещение, се допуска следващ посетител.
  • намалява се числеността на обслужващия персонал в една смяна. това ще доведе до намаляване на скоростта, с която обслужваме пациенти. молим да проявите нужното търпение!
  • удължава се работното време на аптеката - сутрин от 8:30 часа и вечер до 19:45 часа. целта е да предоставим нужното време на различните посетителски групи да могат да посетят аптеката, в случай на нужда.
  • въвежда се часови отрязък между 8:30 и 10:30 часа, в който следва да ни посещават само възрастни пациенти (над 60-годишна възраст). молим всички останали да се съобразят с тази организация на работа и да не се опитват да влизат в приемното помещение в посочения интервал от време!
  • на всеки 2 часа ще се прекъсва обслужването за извършване на дезинфекция на контактните повърхности и помещението! по преценка на персонала е възможно да прекъснем и за извънредна дезинфекция! молим всички посетители да проявят нужното разбиране и търпеливо да изчакат - правим го за здравето на всички!
  • до следващо нареждане, приготвените лекарства ще се предават от фармацевтите на педиатрична аптека ерудита.
  • до следващо нареждане се преустановява дейността на сервиза за апарати за кръвно налягане. само леки сервизни дейности ще се предоставят от екипа на аптеката и то случай, че няма опашка от чакащи пациенти!

 

поради увеличеното търсене на аптечни услуги и фармацевтични грижи от нашия екип, нужно е да поръчате лекарствата, които централната научна аптечна лаборатория приготвя за вас, с предварителна заявка от поне два (2) работни дена.

 

 

за връзка с нас предпочитаме да използвате нашите телефони и електронната поща (посочени са по-долу на тази страница).

 

благодарим на всички за проявеното разбиране и пожелаваме само здраве!

 

екипите на

педиатрична аптека ерудита и

централната научна аптечна лаборатория

Д-р Лъчезар Иванов: Обмисляме радикална промяна в НЗОК

Д-р Лъчезар Иванов: Обмисляме радикална промяна в НЗОК

Интервю за Агенция „Фокус” на председателя на здравната комисия и заместник-председател на Народното събрание доц. Лъчезар Иванов

Наредба 28/ 2008 г. на МЗ бе обнародвана

Наредба 28/ 2008 г. на МЗ бе обнародвана

Ще се изисква представянето на рецепти

12 години, откакто фармацевтите във Великобритания имат правото да предписват лекарства

12 години, откакто фармацевтите във Великобритания имат правото да предписват лекарства

Практиката на допълващо предписване на лечение от фармацевти се въвежда за първи път през 2003 г. от Националната здравна каса на Великобритания

Хедан/Haedan табл 50 мг пусна на пазара Актавис

Хедан/Headan е генерик на Имиграна, съдържа суматриптан

Ranitidin / Ранитидин  150 мг, Paracofdal Паракофдал и Loratidin / Лоратидитин 10 мг вече се отпускат без лекарско предписание

Ranitidin / Ранитидин 150 мг, Paracofdal Паракофдал и Loratidin / Лоратидитин 10 мг вече се отпускат без лекарско предписание


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.