Електронни термометри Микролайф / Microlife
Новини

 

електронни термометри микролайф / microlife

 

швейцарската компания микролайф / microlife е признат световен лидер в производството на електронни термометри с различни конструкции и модификации. за изминалата година са произведени над 50 милиона термометъра.

термометрите на микролайф позволяват да се измери температурата за по-малко от 1 минута при точност от 0.01 градус целзий.

всеки термометър, след включване, автоматично се тества, което осигурява посочената в спецификацията точност на измерване. благодарение на поставянето на захранващи елементи със сребро, срокът на действие на батериите се увеличи 2 пъти и достигна 10 години. новото поколение термометри са незаменими в домашни условия, тъй като отсъствието на стъкло и живак ги прави безопасни и надеждни за използване.

херметичността на корпуса на термометъра позволява той да се мие и дезинфекцира в специални условия. известно е, че обикновените никелови накрайници на термометрите могат да предизвикат т. нар. „метална алергия”, затова има разработени и специални термометри със златни накрайници.

от медицинска гледна точка, един от най-важните показатели на здравия организъм е телесната температура, която варира в различни граници в различните части на тялото. протичането на повечето болести се характеризира с промяна на телесната температура и затова е важно от диагностична и терапевтична гледна точка температурата на тялото да бъде измервана прецизно.

въпреки разпространеното мнение, че съществува една единна нормална температура, истината е, че температурата се изменя не само според точката на измерване, но и спрямо различните физиологични състояния (сън, мускулна работа), както и спрямо различните части на денонощието.

най-точно вътрешната температура се измерва с термометър в ректума (правото черво). това измерване е точно и има най-малко отклонение от реалния резултат. нормалните стойности на температурата при ректално измерване се движи между 36, 2 и 37, 7 градуса по целзий. при вагинално измерване се наблюдава леко отклонение в рамките на 0,1 до 0, 3 градуса по целзий спрямо ректалното измерване.

оралното измерване може да бъде извършено чрез поставяне на термометъра от вътрешната страна на бузата в устата (бокално) или поставяне на сондата на термометъра под езика (сублингвално). двете измервания дават стойности с 0 ,3 до 0, 8 градуса по целзий по-ниски спрямо ректалното като по-малко отклонение дава измерването под езика.

практически, единственият клинично използван метод за измерване на телесна температура е под мишницата (аксиларният). в този случай сондата на термометъра се притиска към тялото, за да се намали влиянието на околната температура, но този метод е неудобен, тъй като изисква по-продължително замерване. при възрастни хора измерването под мишницата дава резултат с 0, 5 до 1, 5 градуса по-нисък от ректалното измерване. при този метод замерването зависи от температурата на околната среда, от повърхността на кожата (влажност) и силата на притискане на телесните участъци един към друг. при кърмачета разликата е съществено по-малка.

 

към раздела термометри >>>

Вестник

Вестник "Живот и здраве" наличен в Педиатрична аптека Ерудита

Всяка седмица за пациентите на аптеката издателството предоставя голямо количество от безплатния вестник за здравето

Екипно обучение за 2016 година

Екипно обучение за 2016 година

Фармацевти, стажанти и приятели три дни се забавляваха сред природата на Дряново

Весело цвете подарък за всеки, който си закупи опаковка от новите мултивитамини Вигор/ Vigor

Весело цвете подарък за всеки, който си закупи опаковка от новите мултивитамини Вигор/ Vigor

От промоцията вече се възползват редовните потребители на мултивитамини

5% надолу лятна цена за Мис Карол и Мистър Рино!

5% надолу лятна цена за Мис Карол и Мистър Рино!

Фирмата-вносител анонсира лятна по-ниска цена за апаратите Мис Карол и Мистър Рино поради засиления интерес към детските форми на нелизаторите на Артсана

Да се разреши интернет търговията с лекарствени продукти предвижда промяна в закон

Да се разреши интернет търговията с лекарствени продукти предвижда промяна в закон

МИЕТ предлага с промяна в Закона за защита на потребителя да се разреши интернет-търговията с лекарствени продукти без лекарско предписание


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.