Електронни термометри Микролайф / Microlife
Новини

 

електронни термометри микролайф / microlife

 

швейцарската компания микролайф / microlife е признат световен лидер в производството на електронни термометри с различни конструкции и модификации. за изминалата година са произведени над 50 милиона термометъра.

термометрите на микролайф позволяват да се измери температурата за по-малко от 1 минута при точност от 0.01 градус целзий.

всеки термометър, след включване, автоматично се тества, което осигурява посочената в спецификацията точност на измерване. благодарение на поставянето на захранващи елементи със сребро, срокът на действие на батериите се увеличи 2 пъти и достигна 10 години. новото поколение термометри са незаменими в домашни условия, тъй като отсъствието на стъкло и живак ги прави безопасни и надеждни за използване.

херметичността на корпуса на термометъра позволява той да се мие и дезинфекцира в специални условия. известно е, че обикновените никелови накрайници на термометрите могат да предизвикат т. нар. „метална алергия”, затова има разработени и специални термометри със златни накрайници.

от медицинска гледна точка, един от най-важните показатели на здравия организъм е телесната температура, която варира в различни граници в различните части на тялото. протичането на повечето болести се характеризира с промяна на телесната температура и затова е важно от диагностична и терапевтична гледна точка температурата на тялото да бъде измервана прецизно.

въпреки разпространеното мнение, че съществува една единна нормална температура, истината е, че температурата се изменя не само според точката на измерване, но и спрямо различните физиологични състояния (сън, мускулна работа), както и спрямо различните части на денонощието.

най-точно вътрешната температура се измерва с термометър в ректума (правото черво). това измерване е точно и има най-малко отклонение от реалния резултат. нормалните стойности на температурата при ректално измерване се движи между 36, 2 и 37, 7 градуса по целзий. при вагинално измерване се наблюдава леко отклонение в рамките на 0,1 до 0, 3 градуса по целзий спрямо ректалното измерване.

оралното измерване може да бъде извършено чрез поставяне на термометъра от вътрешната страна на бузата в устата (бокално) или поставяне на сондата на термометъра под езика (сублингвално). двете измервания дават стойности с 0 ,3 до 0, 8 градуса по целзий по-ниски спрямо ректалното като по-малко отклонение дава измерването под езика.

практически, единственият клинично използван метод за измерване на телесна температура е под мишницата (аксиларният). в този случай сондата на термометъра се притиска към тялото, за да се намали влиянието на околната температура, но този метод е неудобен, тъй като изисква по-продължително замерване. при възрастни хора измерването под мишницата дава резултат с 0, 5 до 1, 5 градуса по-нисък от ректалното измерване. при този метод замерването зависи от температурата на околната среда, от повърхността на кожата (влажност) и силата на притискане на телесните участъци един към друг. при кърмачета разликата е съществено по-малка.

 

към раздела термометри >>>

Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София

Нова система за изхвърляне на опасни отпадъци в София

Няма минимално количество на отпадъците. Потребителите могат да подадат заявка дори и само за един термометър. Услугата е напълно безплатна. Заявките могат да се подадат всеки работен ден от 9 до 18 часа на горепосочения телефон

"Американският аспирин" отпада от употреба в целия свят

Вече се използват 100-милиграмови еднократни дози ацетилсалицилова киселина за профилактика на тромбози

Зденка Сташова: Първо трябва да си добър човек, тогава ще бъдеш и добър фармацевт

Зденка Сташова: Първо трябва да си добър човек, тогава ще бъдеш и добър фармацевт

Задачите ни бяха да приготвяме лекарства по строго разписани протоколи. За мен това беше напълно ново и интригуващо

Аптеките вече законно ще могат да отпускат храни за кърмачета и преходни храни

Аптеките вече законно ще могат да отпускат храни за кърмачета и преходни храни

Изявление на Българския фармацевтичен съюз

Глюкомерът Accu Chek Sensor вече на нова цена от 70 лв!

Глюкомерът Accu Chek Sensor вече на нова цена от 70 лв!

Вносителят Марвена взе решение за намаляване на цената и компенсиране на аптеките, закупили апарата на по-висока цена.


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.