ДЕКУКРЕМ крем за лечение на труднозарастващи рани
Новини

   

стадии на развитието на декубиталната рана
(рана от залежаване на пациента)

 

декукрем

крем при труднозарастващи декубитални, варикозни и диабетни рани 

синоними: пролежни рани, рани от варици, рани от залежаване - по гърба, таза, петите, анални фисури, рани от тежки изгаряния, рани от химически изгаряния, рани от диабет

 

описание

бяла кремообразна консистенция с лек приятен естествен аромат. силно цикатризиращ агент с хидратиращ и подхранващ ефект. за лечение на повърхностни и дълбоки рани с или без инфекции, трофични рани – варикозни язви, диабетно стъпало, декубитални рани. за предотвратяване на хипертрофични белези и келоиди. за приложение при сълзящи рани, рани от разкървавени разширени вени, труднозарастващи рани при диабетици, анални фисури, изгаряния от топлина и химически агенти, слънчеви изгаряния.

 

действие

има киселинен характер, благодарение на който предотвратява алкализацията на раните и по този начин възпрепятства инфектирането. отстранява натрупващият се въглероден диоксид, с което възпрепятства развитието на гангрена. има антисептичен, антибактериален и антимикотичен ефект. подпомага отделянето на ексудат и образуването на струпеи. подпомага гранулацията и епителизацията, като предоставя локално строително вещество на организма за запълване на раната и пролифериращи агенти. стимулира отделянето на некротичната тъкан от повърхността на раната (некректомия). повишава издържливостта на еластофибрите. подпомага метаболизма и баланса на течностите в областта на раната. обезболява и заздравява раните. 

  

начин на приложение

може да се прилага както върху открити кожни участъци, така и върху окосмени части на тялото. прилага се директно върху разранения участък.

преди нанасяне, раната се промива с физиологичен разтвор (0,9% натриев хлорид - чист за инжектиране или венозна инфузия). оставя се да се оттече излишното количество заедно с разтворения раневи секрет. 

да не се използва кислородна вода (водороден пероксид) за почистване на раните! 

нанася се с чисти ръце (дезинфекцирани със 70% етилов спирт или със стерилни ръкавици) на тънък слой 2-3 пъти на ден върху засегнатия участък. ако е необходимо, раната може да се покрие със стерилна дишаща превръзка. кожните раздразнения се измиват с интимен сапун (измивна течност) и хладка чиста вода. да не се прилагат обикновени сапуни! 

 

несъвместимости

да не се прилага едновременно с препарати, съдържащи йод (например: йодасепт, йодсептадон, брауновидон, браунол, йодна тинктура), соли на желязо ііі, натриев тетраборат (боракс). ако такива препарати са били използвани преди това, употребата им следва да бъде преустановена!

 

бременност и кърмене

може да се прилага от бременни жени и кърмачки в умерени количества. да не се прилага върху зърната, ако пациентката кърми!

да не се употребява при деца до 12 месечна възраст!

да не се прилага около устата и очите! 

 

съдържание

алфа-токоферол ацетат, бензилов алкохол, бензоена киселина, етилпарабен, изопропил палмитат, ксалифин 15, метил-4-хидроксибензоат, метилизотиазолинон, метилпарабен, минерално масло, натриев хлорид, озоксерит, палмитинова киселина, парафин, полиглицерил-4-изостеарат, пречистена вода, пречистено слънчогледово масло, пропил-4-хидроксибензоат, пропиленгликол, пропиленгликол мономалат, пропилпарабен, ретинол палмитат, салицилова киселина, токоферол ацетат, трихидростеарин, феноксиетанол, хексил лаурат, хидролизиран еластин, цетилдиметикон ко-полиол, ябълчна киселина, следи от етилов алкохол.

 

масаж на тялото на пациента

за да се предотврати появата на нови рани и да се подпомогне възстановителния процес, пациентът трябва да бъде масажиран 2 до 3 пъти на ден с "мазен масаж" по всички участъци, на които той лежи или седи продължително време.

-------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име и количество на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

------------------------

ключови думи: варикоза труднозарастващи или незарастващи пролежки с некроза лечение на декубитус decubitus диабетно стъпало пролежки рани от залежаване при възрастни хора декубитални decubitus труднозарастващи рани и декубитус лечение с масаж и лекарства против рани по гърба, таза и петите стъпка диабетно стъпало труднозарастващи лечение декубитус развитие на рани при диабетици цикатризиращ крем при рани decubitus крем против незарастващи рани лечение на декубитус стари незарастващи рани упорити стари рани при възрастни хора некроза бързо оздравяване на упорити незарастващи рани с некроза диабетно стъпало приготвяне на крем в аптеките незарастващи или труднозарастващи декубитуси с некроза масаж при пролежки декубитус и ексудат от раните лечение секрет от рани влажни сълзящи рани decubitus по тялото на лежащо болни пациенти декубитус рани при пациенти с инсулт пациенти в кома с рани по цялото тяло диабетно стъпало лечение декобитос decubitus лечение диабетно стъпало

Алегозан табл и Бусколизин табл вече са лекарства без рецепта!

Алегозан табл и Бусколизин табл вече са лекарства без рецепта!

Промяната важи само и единствено за таблетните форми. Ампулите продължават да бъдат лекарствени препарати по лекарски предписание

Да се разреши интернет търговията с лекарствени продукти предвижда промяна в закон

Да се разреши интернет търговията с лекарствени продукти предвижда промяна в закон

МИЕТ предлага с промяна в Закона за защита на потребителя да се разреши интернет-търговията с лекарствени продукти без лекарско предписание

Медрол/Medrol таблетки - временно ги няма в лекарствоснабдителната мрежа

Медрол/Medrol таблетки - временно ги няма в лекарствоснабдителната мрежа

Производителят пререгистрира Медрол/Medrol таблетки

Нексиум/Nexium с нова индикация

Нексиум/Nexium с нова индикация

Така Нексиум стана единствения инхибитор на протонната помпа в България, получил одобрение за тази индикация, който доказано повлиява рецидиви на кървене от стомашна или дуоденална язва.

Спира се таблетната форма на лекарството Низорал/ Nizoral

Спира се таблетната форма на лекарството Низорал/ Nizoral

Доказа се високата токсичност на кетоконазол/ ketokonazole, когато се приема през устата


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.