ДЕКУКРЕМ крем за лечение на труднозарастващи рани
Новини

   

стадии на развитието на декубиталната рана
(рана от залежаване на пациента)

 

декукрем

крем при труднозарастващи декубитални, варикозни и диабетни рани 

синоними: пролежни рани, рани от варици, рани от залежаване - по гърба, таза, петите, анални фисури, рани от тежки изгаряния, рани от химически изгаряния, рани от диабет

 

описание

бяла кремообразна консистенция с лек приятен естествен аромат. силно цикатризиращ агент с хидратиращ и подхранващ ефект. за лечение на повърхностни и дълбоки рани с или без инфекции, трофични рани – варикозни язви, диабетно стъпало, декубитални рани. за предотвратяване на хипертрофични белези и келоиди. за приложение при сълзящи рани, рани от разкървавени разширени вени, труднозарастващи рани при диабетици, анални фисури, изгаряния от топлина и химически агенти, слънчеви изгаряния.

 

действие

има киселинен характер, благодарение на който предотвратява алкализацията на раните и по този начин възпрепятства инфектирането. отстранява натрупващият се въглероден диоксид, с което възпрепятства развитието на гангрена. има антисептичен, антибактериален и антимикотичен ефект. подпомага отделянето на ексудат и образуването на струпеи. подпомага гранулацията и епителизацията, като предоставя локално строително вещество на организма за запълване на раната и пролифериращи агенти. стимулира отделянето на некротичната тъкан от повърхността на раната (некректомия). повишава издържливостта на еластофибрите. подпомага метаболизма и баланса на течностите в областта на раната. обезболява и заздравява раните. 

  

начин на приложение

може да се прилага както върху открити кожни участъци, така и върху окосмени части на тялото. прилага се директно върху разранения участък.

преди нанасяне, раната се промива с физиологичен разтвор (0,9% натриев хлорид - чист за инжектиране или венозна инфузия). оставя се да се оттече излишното количество заедно с разтворения раневи секрет. 

да не се използва кислородна вода (водороден пероксид) за почистване на раните! 

нанася се с чисти ръце (дезинфекцирани със 70% етилов спирт или със стерилни ръкавици) на тънък слой 2-3 пъти на ден върху засегнатия участък. ако е необходимо, раната може да се покрие със стерилна дишаща превръзка. кожните раздразнения се измиват с интимен сапун (измивна течност) и хладка чиста вода. да не се прилагат обикновени сапуни! 

 

несъвместимости

да не се прилага едновременно с препарати, съдържащи йод (например: йодасепт, йодсептадон, брауновидон, браунол, йодна тинктура), соли на желязо ііі, натриев тетраборат (боракс). ако такива препарати са били използвани преди това, употребата им следва да бъде преустановена!

 

бременност и кърмене

може да се прилага от бременни жени и кърмачки в умерени количества. да не се прилага върху зърната, ако пациентката кърми!

да не се употребява при деца до 12 месечна възраст!

да не се прилага около устата и очите! 

 

съдържание

алфа-токоферол ацетат, бензилов алкохол, бензоена киселина, етилпарабен, изопропил палмитат, ксалифин 15, метил-4-хидроксибензоат, метилизотиазолинон, метилпарабен, минерално масло, натриев хлорид, озоксерит, палмитинова киселина, парафин, полиглицерил-4-изостеарат, пречистена вода, пречистено слънчогледово масло, пропил-4-хидроксибензоат, пропиленгликол, пропиленгликол мономалат, пропилпарабен, ретинол палмитат, салицилова киселина, токоферол ацетат, трихидростеарин, феноксиетанол, хексил лаурат, хидролизиран еластин, цетилдиметикон ко-полиол, ябълчна киселина, следи от етилов алкохол.

 

масаж на тялото на пациента

за да се предотврати появата на нови рани и да се подпомогне възстановителния процес, пациентът трябва да бъде масажиран 2 до 3 пъти на ден с "мазен масаж" по всички участъци, на които той лежи или седи продължително време.

-------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име и количество на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

------------------------

ключови думи: варикоза труднозарастващи или незарастващи пролежки с некроза лечение на декубитус decubitus диабетно стъпало пролежки рани от залежаване при възрастни хора декубитални decubitus труднозарастващи рани и декубитус лечение с масаж и лекарства против рани по гърба, таза и петите стъпка диабетно стъпало труднозарастващи лечение декубитус развитие на рани при диабетици цикатризиращ крем при рани decubitus крем против незарастващи рани лечение на декубитус стари незарастващи рани упорити стари рани при възрастни хора некроза бързо оздравяване на упорити незарастващи рани с некроза диабетно стъпало приготвяне на крем в аптеките незарастващи или труднозарастващи декубитуси с некроза масаж при пролежки декубитус и ексудат от раните лечение секрет от рани влажни сълзящи рани decubitus по тялото на лежащо болни пациенти декубитус рани при пациенти с инсулт пациенти в кома с рани по цялото тяло диабетно стъпало лечение декобитос decubitus лечение диабетно стъпало

Агенцията по храните блокира хранителни добавки

По заповед на Българската агенция по безопасност на храните се блокират и изтеглят следните продукти

Пфайзер България представи приоритетите си за сезона 2009/2010 година пред фармацевти от София

Пфайзер България представи приоритетите си за сезона 2009/2010 година пред фармацевти от София

В научната среща изложения направиха проф. Генка Петрова, заместник ректор на Медицинския университет и ст.ас. Асена Стоименова, Председател на комисията по качеството при Българския фармацевтичен съюз

Клопидрогел и инхибиторите на протонната помпа са несъвместими

Клопидрогел и инхибиторите на протонната помпа са несъвместими

Изявление на Европейската агенция по лекарствата относно взаимодействие между клопидогрел и инхибиторите на протонната помпа

Отново в България гел с бензоил пероксид/ Benzoyl peroxide

Отново в България гел с бензоил пероксид/ Benzoyl peroxide

Гелът бензоил пероксид/ Benzoyl peroxide gel 2,5% 30мл е кератолитичен агент с антибактериално действие. Ефективността му се дължи на проявата на три действия: антибактериално, кератолитично (пилиг) и подсушаващо кожата. Използва се за локално лечение на

Опаковки с по 200 таблетки Шуслерови соли ще има скоро и в България

Опаковки с по 200 таблетки Шуслерови соли ще има скоро и в България

Педиатрична аптека Ерудита е базова аптека за Шуслеровите соли


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.