ДЕКУКРЕМ крем за лечение на труднозарастващи рани
Новини

   

стадии на развитието на декубиталната рана
(рана от залежаване на пациента)

 

декукрем

крем при труднозарастващи декубитални, варикозни и диабетни рани 

синоними: пролежни рани, рани от варици, рани от залежаване - по гърба, таза, петите, анални фисури, рани от тежки изгаряния, рани от химически изгаряния, рани от диабет

 

описание

бяла кремообразна консистенция с лек приятен естествен аромат. силно цикатризиращ агент с хидратиращ и подхранващ ефект. за лечение на повърхностни и дълбоки рани с или без инфекции, трофични рани – варикозни язви, диабетно стъпало, декубитални рани. за предотвратяване на хипертрофични белези и келоиди. за приложение при сълзящи рани, рани от разкървавени разширени вени, труднозарастващи рани при диабетици, анални фисури, изгаряния от топлина и химически агенти, слънчеви изгаряния.

 

действие

има киселинен характер, благодарение на който предотвратява алкализацията на раните и по този начин възпрепятства инфектирането. отстранява натрупващият се въглероден диоксид, с което възпрепятства развитието на гангрена. има антисептичен, антибактериален и антимикотичен ефект. подпомага отделянето на ексудат и образуването на струпеи. подпомага гранулацията и епителизацията, като предоставя локално строително вещество на организма за запълване на раната и пролифериращи агенти. стимулира отделянето на некротичната тъкан от повърхността на раната (некректомия). повишава издържливостта на еластофибрите. подпомага метаболизма и баланса на течностите в областта на раната. обезболява и заздравява раните. 

  

начин на приложение

може да се прилага както върху открити кожни участъци, така и върху окосмени части на тялото. прилага се директно върху разранения участък.

преди нанасяне, раната се промива с физиологичен разтвор (0,9% натриев хлорид - чист за инжектиране или венозна инфузия). оставя се да се оттече излишното количество заедно с разтворения раневи секрет. 

да не се използва кислородна вода (водороден пероксид) за почистване на раните! 

нанася се с чисти ръце (дезинфекцирани със 70% етилов спирт или със стерилни ръкавици) на тънък слой 2-3 пъти на ден върху засегнатия участък. ако е необходимо, раната може да се покрие със стерилна дишаща превръзка. кожните раздразнения се измиват с интимен сапун (измивна течност) и хладка чиста вода. да не се прилагат обикновени сапуни! 

 

несъвместимости

да не се прилага едновременно с препарати, съдържащи йод (например: йодасепт, йодсептадон, брауновидон, браунол, йодна тинктура), соли на желязо ііі, натриев тетраборат (боракс). ако такива препарати са били използвани преди това, употребата им следва да бъде преустановена!

 

бременност и кърмене

може да се прилага от бременни жени и кърмачки в умерени количества. да не се прилага върху зърната, ако пациентката кърми!

да не се употребява при деца до 12 месечна възраст!

да не се прилага около устата и очите! 

 

съдържание

алфа-токоферол ацетат, бензилов алкохол, бензоена киселина, етилпарабен, изопропил палмитат, ксалифин 15, метил-4-хидроксибензоат, метилизотиазолинон, метилпарабен, минерално масло, натриев хлорид, озоксерит, палмитинова киселина, парафин, полиглицерил-4-изостеарат, пречистена вода, пречистено слънчогледово масло, пропил-4-хидроксибензоат, пропиленгликол, пропиленгликол мономалат, пропилпарабен, ретинол палмитат, салицилова киселина, токоферол ацетат, трихидростеарин, феноксиетанол, хексил лаурат, хидролизиран еластин, цетилдиметикон ко-полиол, ябълчна киселина, следи от етилов алкохол.

 

масаж на тялото на пациента

за да се предотврати появата на нови рани и да се подпомогне възстановителния процес, пациентът трябва да бъде масажиран 2 до 3 пъти на ден с "мазен масаж" по всички участъци, на които той лежи или седи продължително време.

-------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитване в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита.

плащане:

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

условия за доставка по куриер:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта на педиатрична аптека ерудита със следната информация:

1. име и количество на продукта;

2. три имена на получателя;

3. точен адрес за доставка;

4. телефон за потвърждение на пратката.

-------------- 

педиатрична аптека ерудита

------------------------

ключови думи: варикоза труднозарастващи или незарастващи пролежки с некроза лечение на декубитус decubitus диабетно стъпало пролежки рани от залежаване при възрастни хора декубитални decubitus труднозарастващи рани и декубитус лечение с масаж и лекарства против рани по гърба, таза и петите стъпка диабетно стъпало труднозарастващи лечение декубитус развитие на рани при диабетици цикатризиращ крем при рани decubitus крем против незарастващи рани лечение на декубитус стари незарастващи рани упорити стари рани при възрастни хора некроза бързо оздравяване на упорити незарастващи рани с некроза диабетно стъпало приготвяне на крем в аптеките незарастващи или труднозарастващи декубитуси с некроза масаж при пролежки декубитус и ексудат от раните лечение секрет от рани влажни сълзящи рани decubitus по тялото на лежащо болни пациенти декубитус рани при пациенти с инсулт пациенти в кома с рани по цялото тяло диабетно стъпало лечение декобитос decubitus лечение диабетно стъпало

Ви-Дейлин е най-новият мултивитаминен сироп в аптеките у нас

Ви-Дейлин е най-новият мултивитаминен сироп в аптеките у нас

Ви-Дейлин може да намерите в Педиатрична аптека Ерудита

Найс Вак С / Neis Vac C конюгатна менингококова ваксина се очаква да бъде внесена в началото на 2010 година

Найс Вак С / Neis Vac C конюгатна менингококова ваксина се очаква да бъде внесена в началото на 2010 година

От търговското представителство на Бакстер/Baxter потвърдиха, че предвид регистрационната процедура, не може да се очаква налични количества да бъдет достъпни в страната преди януари 2010

Зопиклон/ Zopiclon, Екодорм/ Ecodorm и Геродорм/ Gerodorm вече само по зелена рецепта!

С Постановление №246 от 7 септември 2015 година Министерският съвет направи изменение на Наредбата за реда за класифициране на растенията и веществата като наркотични с което вписа веществата "зопиклон/ zopiclone" и "цинолазепам/ cinolazepam" в Приложение

Дактарин/ Dactarin бе успешно реконституиран у нас

Дактарин/ Dactarin бе успешно реконституиран у нас

Дактарин орален гел/ Dactarin Oral Gel няма в аптечната мрежа - замества го реконституиран орален гел Миконазол/ Miconazole

Медрол/ Medrol таблетки има отново!

Медрол/ Medrol таблетки има отново!

В Педиатрична аптека Ерудита вече има наличен от новата опаковка Медрол/Medrol (метилпреднизолон/methylprednisolone) по 100 таблетки в кутия


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.