Супозиторије са Диазепамом против грчева
Новини

 

 

српски

 

супозиторије са диазепамом против грчева
 
не мало родитеља хвата паника,када виде своје дете како добија грч
 

 

диазепам/ diazepam је седативан лек, који може да овлада мождани грч када се примени инжекционо. у кућним условима, када малишани праве грч проузроковани много високом температуром или код епилепсије, обично нерасполажете  са ампулама диазепама/ diazepamа, а и немате необходна знања како да их приложите инжекционо.

 
диазепам/ diazepam супозиторије у индивидуалним дозама

фармацеутска наука одавно је установила, да диазепам/ diazepam може да се прилаже са пуним успехом и ректално. у освит апотекарске фармацеутске праксе супозиторије са диазепамом/ diazepamom су се припремале по класичној рецепти помоћу какаовог уља / butyrum cacao. људи по клиникама су остановили, да какаово уље, које је нај лака и позната суровина за припремање ректалних супозоторија везује трајно диазепам/ diazepam и диазепам се не ослобађа са необходном брзином. испоставило се, да супозиторије oиазепам/ diazepam, припремљене са какаовим уљем немају моћан ефекат против грчева, због ниске брзине ослобађања, води до седативног  ефекта (пацијенту се спава). тако су научници започели да траже решење проблема.
 

савремена фармацеутка апотекарска технологија за супозиторије диазепам/ diazepam

у међувремену, било је установљено, да проблем не иде од стране какаовог уља, а од самог диазепама/ diazepamа – ако се припреми диазепам/ diazepam разтвор у пластичној кутији и буде направљена  инфузија са системом (на којој црево је исто од пластике, лековита супстанца се лепи по површини пластике и пацијент добија само разтвор! такве потешкоће, које проузрокује супстанца диазепама/ diazepamа се налаже да буду савладана, када се направи специјално инертно силиконово покриће кутије и системе. тако је решен проблем са  диазепамом/ diazepamоm ректалних супозиторија са диазепамом, које међутим нису доступне у бугарској.
пре само 10 година научници у америци проналазе супозиторну основу, у којој може да се постави  диазепам/ diazepam без да га „закључи“. супозиторије, припремљене са том новом помоћном супстанцом, могу да се дозирају индивидуално и постављене ректално се разтопљују за око 40 секунди и моћно ослобађају лек. постиже се не седативан, а жељен ефекат против грчева.
 


сарадња између лекара и фармацеута

по захтеву бугарског неуролога-педијатра, проф. д-р иван литвиненко, екипа централне неучне апотекарске лабораторије при педиатарској апотеци ерудита, је разрадила технологију за екстемпорално припремање индивидуалних дози супозиторија диазепама/ diazepamа са „паметном“супозиторном основом. у стању смо у роки од 24 часа да припремимо индивидуално дозиране супозиторије диазепам/ diazepam по рецепту лекара који вас лечи.специална правила за предписивање диазепам/ diazepam супозиторија


супстанца диазепам/ diazepam улази у списку №3 супстанци, које су регулисане по смислу закона за контролу наркотичних супстанци и прекурсора, предписивање супозоторија диазепама се предвиђа специалном процедуром и захтева издавање специалне рецепте. пре предписивања, нека колеге лекари и/или родитељи малих пацијената прво се повежу телефоном са фармацеутом из педиатарске апотеке ерудите, да би им дали јасне инструкције.


 
бели „зечеви“ у помоћ породицама


припремљене од централне научне апотекарске лабораторије при педиатарској апотеци ерудита супозиторије са диазепамом/ diazepamоm имају паковања која по спољашњем изгледу наликују на главу зеца са  ушима. у случају грча, родитељ може лако и брзо да разпакује када повуче у различитим странама уши супозиторије. код пацијената са риском грча у сваком тренутку, супозиторије са ушима могу лако да се приложе од васпитача у вртићу, у школи или од бабе и деде.

 

 

диазепам супозиторије.слика: цнал, 2014 ©
 

 

супозиторије диазепам/ diazepam се чувају у кутији на стајној температури. може јединичне бројке да се чувају у кутијама у личним стварима (у торбама) али нетреба да се оставе да се загревају над 37°с. ако,упркос свему, супозиторије су разтопљене, оставите их за неколико минута у замрзивачу или у фрижидеру и оне ће се поново вратити у форми погодној за прилагање.

 

 
-------------------------------------------
питање за актуалну цену:

напишите питање за актуалну цену у одељку контакти на сајту.

примамo плаћање у броју, дебитне картице у системи борика и са кредитним картицама visa или mastercard.услови за обраду ваших питања:

напишите поруку у одељку контакти на сајту са следећом информацијом:
1. за које здравно стање се односи (дијагноза);
2. за који лек је ваше питање;
3. три имена пацијента;
4. године и тежина пацијента;
5. име и телефон за везу са вама.

 
питање за лек по рецепту:

напишите ваше питање за лек по рецепту у одељку контакти на сајту.

ако не можете да прочитате рецепту, дајемо вам адресу електронске поште, на којој да пошаљете слику рецепте (скениране или снимане телефоном).општи услови цнал:
да се упознате са општим условима за коришћење услуге централне научне апотекардске лабораторије при педиатарској апотеци ерудита, притисните овде.

----------------------------------
педиатарска апотека ерудита

 
-------------
кључне речи:

 
 

Самопоставянето на диагноза онлайн си има име - киберхондрия

Самопоставянето на диагноза онлайн си има име - киберхондрия

Т.нар. киберхондрия - склонността на някои хора да си поставят сами диагноза, след като потърсят информация в интернет, стана за пръв път обект на систематично изследване

Нексиум/Nexium с нова индикация

Нексиум/Nexium с нова индикация

Така Нексиум стана единствения инхибитор на протонната помпа в България, получил одобрение за тази индикация, който доказано повлиява рецидиви на кървене от стомашна или дуоденална язва.

Фирмите-производители са повишили 4 пъти цените на лекарствата за последните 12 години

Фирмите-производители са повишили 4 пъти цените на лекарствата за последните 12 години

Нараснал е делът на оригиналните лекарства (18.1% през 2009 г. срещу 20.0% през 2010 г.), което обяснява защо фармацевтичните фирми не желаят в България да се въведе генерично изписване на лекарствата (не по търговски, а по международни непатентовани наим

Блокиране и изтегляне на Клопидогрел Актавис/Clopidogrel Actavis табл 75 мг х 30

Блокиране и изтегляне на Клопидогрел Актавис/Clopidogrel Actavis табл 75 мг х 30

По заповед на Изпълнителната агенция по лекарствата, генеричното лекарство се изтегля от пазара

Инфакол/Infacol капки за бебета вече наличен и у нас

Инфакол/Infacol капки за бебета вече наличен и у нас

Капките Инфакол/Infacol вече имат регистрация у нас и са налични в Педиатрична аптека Ерудита


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.