Пропранолол Ерудита/Propranolol Erudita крем за третиране на хемангиоми
Новини
 
 
 
снимка: www.hemangiomaeducation.org 

 

 

бетаблокер на крем за третиране на хемангиоми

 

по света е познат най-често като тимолол/timolol или пропранолол/propranolol крем

 

лечението на суперфициален хемангиом при новородени/ superficial infantile hemangioma изисква локално приложение на бета-блокер. в практиката се използват тимолол/timolol или пропранолол/propranolol.

 

последните проучвания показват, че 90% от случаите (57 до 62,5% от случаите са излекувани напълно) откликват положително на третиране с пропранолол/ propranolol крем. лечението се понася добре без странични ефекти, което доказва, че локалното приложение на  пропранолол/propranolol крем е безопасно, ефективно и евтино решение на проблема с хемангиомите.

 

тимолол/ timolol гел вече почти не се ползва, заради нежелани лекарствени реакции.

 

екипът на централната научна аптечна лаборатория при педиатрична аптека ерудита е изготвил състав на пропранолол/propranolol крем специално за третиране на хемангиоми, който гарантира нужното проникване на лекарственото вещество в новообразуванието.

 

хемангиомите са най-често срещаните доброкачествени туморни образувания при деца на възраст до 1 година. повърхностните хемангиоми са надигнати ярко червени възелчета. най-често засягат малък кожен участък – това са локализираните хемангиоми. в някои случаи могат да се разпространят върху по-голяма площ – сегментни хемангиоми. сегментните хемангиоми носят по-голям риск от усложнения и е вероятно да са свързани със структурни аномалии. когато хемангиомът е дълбоко разположен, изглежда като по-плътно синкаво образувание с неясни граници. 

 

в някои случаи хемангиомите при деца може да са част от цялостен клиничен синдром. поставянето на диагноза е нелека задача тогава и налага консултация с различни специалисти.

 

въпреки че хемангиомите са доброкачествени туморни образувания, при тях също може да се наблюдават усложнения, особено във фазата на бързия начален растеж. най-често това са болезнено разраняване, инфекции и кървене. 

 

лечение на първи избор при хемангиоми на кърмачета е пропранолол/propranolol крем, тъй като намалява ефективно размера на съдовите образувания в областта на лицето, очите и дихателните пътища. в рамките на часове от началото на лечението с  пропранолол/propranolol крем се предизвиква вазоконстрикция (свиване на кръвоносните съдове), която води до избледняване на хемангиома. основният му ефект, обаче, най-вероятно е промяна в прогресията на ангиогенезата в хемангиома.

 

растежът на хемангиома се дължи на базален фибробластен растежен фактор (bfgf) и съдов ендотелен растежен фактор (vegf). leaute – labreze и сътрудници предполагат, че  пропранолол/propranolol може да намали експресията на vegf. след изследване на тъкан от хемангиоми, truong и сърудници изказват предположението, че бета-блокерите могат да прекъснат рецепторното сигнализиране чрез катехоламин, като по този начин намаляват нивата на цикличен амф и понижават vegf. освен това,  пропранолол/propranolol крем може да предизвика обратно развитие на хемангиомите чрез ускоряване на апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на ендотелните клетки. 

 

пропранололът/ propranolol има много висок процент (90%) на свързване с плазмените протеини. той се метаболизира чрез ароматно хидроксилиране, n-деалкилиране и директно глюкурониране предимно до неактивен метаболит. пропранололът/ propranolol е субстрат на цитохром р450 2d6 и 1a2. средният му полуживот на елиминиране е 2-6 часа.

 

при неповлияване на хемангиомите от локално приложение на пропранолол/propranolol крем, може да се наложи системно приложение на лекарството с напасване на дозата в болнични условия. 

 

пропранолол/propranolol крем е лекарствен продукт, който се приготвя по предписание на лекар (рецепта).

 

 

-------------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитването си за актуалната цена в раздел контакти на сайта.

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

 

условия за обработка на запитването ви:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта със следната информация:

1. за какво здравословно състояние се отнася (диагноза);

2. за кой лекарствен продукт е запитването ви;

3. три имена на пациента;

4. възраст и телесно тегло на пациента;

5. имена и телефон за връзка с вас.

 

запитване за лекарство по рецепта:

напишете запитването си за лекарство по рецепта в раздел контакти на сайта.

ако не можете да разчетете рецептата, ще ви посочим адрес на електронна поща, на който да изпратите изображение на рецептата (сканирана или заснета с телефон).

----------------------------------

педиатрична аптека ерудита

 

 

----------------------------------

ключови думи: пропранолол крем при хемангиоми които се лекуват чрез третиране с крем или оперативно в българия лекарите изписват гелтим гел за очи който не е подходящ за кожа гелтим и тимолол на гел или крем с пропранолол или тимолол у нас тимолол има на капки за очи (колир) 
  
НОВО: Ултрачиста вода/ Ultra Pure Water по поръчка

НОВО: Ултрачиста вода/ Ultra Pure Water по поръчка

Централната научна аптечна лаборатория при Педиатрична аптека Ерудита предлага също и междинните продукти от пречистването на водата

100 хил. лева глоба за НЗОК

100 хил. лева глоба за НЗОК

И Върховният административен съд глоби здравната каса

Клопидрогел и инхибиторите на протонната помпа са несъвместими

Клопидрогел и инхибиторите на протонната помпа са несъвместими

Изявление на Европейската агенция по лекарствата относно взаимодействие между клопидогрел и инхибиторите на протонната помпа

НОВО: Термометър за ухо Момерт

НОВО: Термометър за ухо Момерт

Инфрачервените термометри са бързи (мерят за около една секунда), освен това са неинвазивни (щадящи са) и са прости са употреба

ВАС потвърди решението си

ВАС потвърди решението си

могат да се заведат индивидуални искове срещу НЗОК


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.