Пропранолол Ерудита/Propranolol Erudita крем за третиране на хемангиоми
Новини
 
 
 
снимка: www.hemangiomaeducation.org 

 

 

бетаблокер на крем за третиране на хемангиоми

 

по света е познат най-често като тимолол/timolol или пропранолол/propranolol крем

 

лечението на суперфициален хемангиом при новородени/ superficial infantile hemangioma изисква локално приложение на бета-блокер. в практиката се използват тимолол/timolol или пропранолол/propranolol.

 

последните проучвания показват, че 90% от случаите (57 до 62,5% от случаите са излекувани напълно) откликват положително на третиране с пропранолол/ propranolol крем. лечението се понася добре без странични ефекти, което доказва, че локалното приложение на  пропранолол/propranolol крем е безопасно, ефективно и евтино решение на проблема с хемангиомите.

 

тимолол/ timolol гел вече почти не се ползва, заради нежелани лекарствени реакции.

 

екипът на централната научна аптечна лаборатория при педиатрична аптека ерудита е изготвил състав на пропранолол/propranolol крем специално за третиране на хемангиоми, който гарантира нужното проникване на лекарственото вещество в новообразуванието.

 

хемангиомите са най-често срещаните доброкачествени туморни образувания при деца на възраст до 1 година. повърхностните хемангиоми са надигнати ярко червени възелчета. най-често засягат малък кожен участък – това са локализираните хемангиоми. в някои случаи могат да се разпространят върху по-голяма площ – сегментни хемангиоми. сегментните хемангиоми носят по-голям риск от усложнения и е вероятно да са свързани със структурни аномалии. когато хемангиомът е дълбоко разположен, изглежда като по-плътно синкаво образувание с неясни граници. 

 

в някои случаи хемангиомите при деца може да са част от цялостен клиничен синдром. поставянето на диагноза е нелека задача тогава и налага консултация с различни специалисти.

 

въпреки че хемангиомите са доброкачествени туморни образувания, при тях също може да се наблюдават усложнения, особено във фазата на бързия начален растеж. най-често това са болезнено разраняване, инфекции и кървене. 

 

лечение на първи избор при хемангиоми на кърмачета е пропранолол/propranolol крем, тъй като намалява ефективно размера на съдовите образувания в областта на лицето, очите и дихателните пътища. в рамките на часове от началото на лечението с  пропранолол/propranolol крем се предизвиква вазоконстрикция (свиване на кръвоносните съдове), която води до избледняване на хемангиома. основният му ефект, обаче, най-вероятно е промяна в прогресията на ангиогенезата в хемангиома.

 

растежът на хемангиома се дължи на базален фибробластен растежен фактор (bfgf) и съдов ендотелен растежен фактор (vegf). leaute – labreze и сътрудници предполагат, че  пропранолол/propranolol може да намали експресията на vegf. след изследване на тъкан от хемангиоми, truong и сърудници изказват предположението, че бета-блокерите могат да прекъснат рецепторното сигнализиране чрез катехоламин, като по този начин намаляват нивата на цикличен амф и понижават vegf. освен това,  пропранолол/propranolol крем може да предизвика обратно развитие на хемангиомите чрез ускоряване на апоптозата (програмираната клетъчна смърт) на ендотелните клетки. 

 

пропранололът/ propranolol има много висок процент (90%) на свързване с плазмените протеини. той се метаболизира чрез ароматно хидроксилиране, n-деалкилиране и директно глюкурониране предимно до неактивен метаболит. пропранололът/ propranolol е субстрат на цитохром р450 2d6 и 1a2. средният му полуживот на елиминиране е 2-6 часа.

 

при неповлияване на хемангиомите от локално приложение на пропранолол/propranolol крем, може да се наложи системно приложение на лекарството с напасване на дозата в болнични условия. 

 

пропранолол/propranolol крем е лекарствен продукт, който се приготвя по предписание на лекар (рецепта).

 

 

-------------------------------------------

запитване за актуална цена:

напишете запитването си за актуалната цена в раздел контакти на сайта.

приемаме плащане в брой, с дебитна карта на системата борика и с кредитни карти visa или mastercard.

 

условия за обработка на запитването ви:

напишете съобщение в раздел контакти на сайта със следната информация:

1. за какво здравословно състояние се отнася (диагноза);

2. за кой лекарствен продукт е запитването ви;

3. три имена на пациента;

4. възраст и телесно тегло на пациента;

5. имена и телефон за връзка с вас.

 

запитване за лекарство по рецепта:

напишете запитването си за лекарство по рецепта в раздел контакти на сайта.

ако не можете да разчетете рецептата, ще ви посочим адрес на електронна поща, на който да изпратите изображение на рецептата (сканирана или заснета с телефон).

----------------------------------

педиатрична аптека ерудита

 

 

----------------------------------

ключови думи: пропранолол крем при хемангиоми които се лекуват чрез третиране с крем или оперативно в българия лекарите изписват гелтим гел за очи който не е подходящ за кожа гелтим и тимолол на гел или крем с пропранолол или тимолол у нас тимолол има на капки за очи (колир) 
  
Сервиз за медицинска апаратура в Педиатрична аптека Ерудита

Сервиз за медицинска апаратура в Педиатрична аптека Ерудита

Ремонтираме апарати за кръвно налягане и инхалатори (небулизатори)

Бананите

Бананите

Може и да е учудващо, но бананът е трева!

Онлайн списък на лекарствата с техния тератогенен потенциал

Онлайн списък на лекарствата с техния тератогенен потенциал

Библиотеката дава ценна информация за опасността за плода при приема на лекарства

Синупрет/Sinupret и Синупрет Форте/Sinupret Forte отново наличен в България

Синупрет/Sinupret и Синупрет Форте/Sinupret Forte отново наличен в България

Проблемът с количествата остава, тъй като Синупрет Форте бе разграбен за 3 часа. Не се знае кога ще има следващ внос

Не използвайте лоперамид при сезонния грип!

Съветваме пациентите да не употребяват препарати, съдържащи лоперамид (Имодиум, Лопедиум, Стоперан, Имомед), тъй като те блокират моториката на червата, а това води до зъдържане на екзотоксини, които организмът инстинктивно опитва да изхвърли


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.