Трилукс Ерудита крема/ Trilux Erudita creme
Новини

 

  

српски

 

трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme за третирање  хиперпигментних кожних зона
 
разрађен од екипе централне научне апотекарске лабораторије код педиатарске апотеке ерудите по препоруци клинике дерматологије војномедицинксе академије-софија

комбинација је извесна по следећим трговским именима: пигманорм, три-лума

пацијенти из србије могу да шаљу писмено питања до педиатарске апотеке ерудита (софија, бугарска) за припремање лекова, којих нема у апотека републике србије.

 

шта је трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme?

трилукс ерудита крема је комбинација лекова од три активне супстанце, предвиђена за локалну терапију код хиперпигментације (тамних флека), повезани ранама услед изтеране кожне упале, тамне флеке услед изтеране трудноће или хиперпигментације услед тежке личеве мелазме*. 


за шта се користи трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme?

трилукс ерудита крема се користи за кратко лечење (до 8 недеља) или за дужи период времена само са консултацијом лекара-дерматолога.
 

трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme садржи:

 • хидрохинон 50 mg/g – депигментно једињење, прекида натрупање и синтезу меланина и помаже избељивању коже.
 • триамцинолон ацетонид 1 mg/g – средањ по сили кортикостероид, намаљује упалу.
 • изотретиноин 1 mg/g – синтетски провитамин а, увеличава регерациску способност епидермалних ћелија и стимулише ексфолацију коже.

 

како се прилаже трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme?
 

 • трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme се прилаже увече, најмање 30 минута пре спавања.
 • нежно измијте лице са меким предметом за чишћење лица.
 • поставите малу количину  креме на прсту и нанесите је у танком слоју на засегнуте делове, обухватите и око 1 центиметар од незасегнуте зоне на периферији.
 • нанесите крему лако на кожу. ако крема неупије одма, означава да користите више од необходне количине.
 • пазите лек далеко од углова око носа, уста, очију и отворених рана!
 • не користите количину већу од необходног и чешће од преписаног од вашег лекара- неће довести до брже резултате, али може да иритира кожу!
 • не наносите ништа око зоне, на којој сте пре тога наносили трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme!
 • у времену кад користите трилукс ерудита крему/ trilux erudita crеme могуће је да уочавате уцрвењавање, љуштење, суву и иритирану кожу. ако кожа постане претерано иритирана, престаните са употребом трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme и обавестите вашег лекара или фармацеута.
 • крема може да узрокује постепену појаву плаво-црвених флека по кожи! ако се то догоди одма обавестите вашег лекара!
 • да избегнете изсушавање коже, наносите влажан агент ујутру, после измивања лица. у остатку дана можете да користите другу козметику и хидратантне агенте.
 • када сте на мору, планини или на другим местима са интезивним сунчевим зрачењем, користите сунцезаштитну крему са сунцезаштитним фактором (spf) не мањим од 50! носите одећу, који покривају лековите зоне и капе са широком периферијом, да припазите третиране зоне од преког сунчевог зрачења.

 
 
шта треба да знате пре употребе трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme?


не користите трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme:

 • ако изазивате алергију ка неким од састојака.
 • код витилига, меланома (или мишљења за такве), остру кожну упалу или екзема, перорален дерматит, розацеа.
 • код бубречних болести.
 • код свакаквих кожних екзема као прохладне алергије, варицеле и бактеријалних и гљивичних инфекција.
 • код пацијената под 12 годишњу узраст.

 
 
важна инструкција у времену трудноће или дојења


компонента изотретиноин (провитамин а) е потпуно безопасна за све пацијенте над 12-годишњу узраст, тератоген је за ћелије плада који расте(бебу) у времену трудноће. изотретиноин се изчишћује од организма човека у трајању од 4 месеца.
 
важно!
забрањена је употреба трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme у времену трудноће или дојења! исто тако не правите покушај да затрудните  4 месеца после престанка употребе трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme.важно!
док користите трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme и још 4 месеца услед престанка употребе, избегавајте контакте (пољубце, додире кожних зона) са трудним женама, да припазите растући плод (бебу) од тератогених аномалија.


 
трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme и њена нежељена дејства

 

 • као и код свих производа за прилагање коже, неки пацијенти могу да добију алергичне реакције са различитом тежином ка неким субстанцама трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme.
 • једна од састојака креме је кортикостероид. као сви кортикостероиди, он може да доведе до упале, изсушавања, инфекције фоликула длаке, акне, промену боја коже, упале око уста, изтањавање коже, инфекције, ожиљци и проблеми са знојењем. кортикостероид може да доведе до назадне ефекте надбубречне жлезде повезани са сузбијањем хипоталамо-хипофизо-надбубречне оси, зато кажите вашем лекару, ако имате стања, која могу да имају односе са надбубречном функцијом (например: адисонова болест).
 • неки пацијенти могу да добију тамне мрље по кожи,жмарке,повећану кожну осетљивост,обриве,акне,црвенило,подување,пликове,видљиве под кожом крвне судове,плаво-црвено потамњивање.

 
 

шта треба да избегавате при употреби трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme
 

 • избегавајте преко сунчево и ултраљубичасто зрачење
 • при употреби креме има већа вероватност да добијете опекотине или да развијете непожељне ефекте ка природним и вештачким светлима (соларијуми и други). мелазми исто могу да потамне, ако излажете кожу на преку сунчеву светлост. свако излагање сунцу може да допринесе за развитак мелазма, а и да нема сунчевих опекотина може да погорша тамне мрље. важно је да заштитите кожу од сунца, да бисте избегли будуће потамљивање на постојеће тамне мрље, као и појаву нових.
 • избегавање сунчевих зрака је важно за жене, које примају контрацепцију или су на хормоналној терапији, као и за људе, који су имали тамне флеке пре.

 
 
следите ове препоруке, када се излажете сунцу док употребљавате трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme:

 • користите ефективну сунцезаштитну козметику увек, када сте напољу, чак и кад су облачни дани. треба да буде са сунцезаштитним фактором (spf) не мањим од 50. користите је целегодишње на те зоне на телу, који су стално изложени сунцу (лице, руке). ако има могућност будите пажљиви ка сунчевој светлини. питајте вашег лекара или фармацеута који сунцезаштитни фактор ће вам осигурати најбољу заштиту. ако сте напољу, носите заштитну одећу, која укључује капу са широком периферојом.
 • не користите сунчеве лампе или синтетске източнике светла, која је близу до сунчеве (соларијуме), док употребљавате трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme.
 • у случају сунчеве опекотине, одма престаните употребу трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme и започните поново коришћење кад излечите опекотине. користите сунцезаштитне производе после стопирања употребе трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme.
 • кожа третирана трилукс ерудита кремом/ trilux erudita creme, вероватно ће реаговати на топло и хладно, од коже која није третирана. ваш лекар може да вам препоручи начине да сте спремни на та стања.
 • при употреби трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme избегавајте производе, који могу да иритирају и изсушавају вашу кожу. то укључује сапуне и препарате за чишћење, који су груби или изазивају изсушавање-неки адстрингенти (као производи који садрже алкохол), сапуни и тоалетни производи, који садрже алкохол, лимун, неки медицински сапуни, шампони и перманентни производи за косу.
 • не користите друге лекове, осим ако се нисте консултовали са лекаром или фармацеутом. лекови или козметички производи, који сте користили пре употребе трилукс ерудита креме/ trilux erudita crеme могу да изазову црвенило или љуштење.


 


када трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme почиње да има ефекат?

трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme је повезана са кратким временом (до 8 недеља) за лечење средње до тешке мелазме. није погодан за дуготрајно лечење или за подржавање терапије.

према литерарним данима, побољшање може да буде очекивано око четврте недеље. после осме недеље сви пацијенти виде побољшање. око 38% виде пуно изгубљивање тамних флека, али већина пацијената су добили мелазму поново услед преустановљења лечења.


колико дуго траје резултат?

ако су основни узроци мелазме, као што су пријем контрацепције или многа експозиција сунцу, не буду померене, хиперпигментација ће се појавити поново на крају лечења.

према литерарним данима, код већине пацијената, који су користили производ са истом комбинацијом активних субстанци, као код трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme, види се појава нових мрља.


трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme може да побољша вид мелазме, али не и лечење!

 
 
како могу да добијем трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme?

само ваш лекар може да каже дали трилукс ерудита крема/ trilux erudita creme је погодна за прилагање код вас. ако ваш лекар реши да користите трилукс ерудита крему/ trilux erudita creme, ваша рецепта ће бити обрађена у централној научној апотекарској лабораторији при педиатарској апотеци ерудита.
 

помоћне субстанце трилукс ерудита креме/ trilux erudita creme

 1. полиетиленгликол 400
 2. калиев метабисулфит
 3. бутилхидрокситолуен
 4. основна крема dac9
 5. дестилована вода. 

 • *мелазма је тип хиперпигметнације коже,која се сусреће чешће код жена. представља стање коже, при којем се уочавају браон и сиво-браон флеке.
 • мелазма се проузрокуе од повећаног прозвођења пигмента меланин. то обично се појављује као реакција хормоналних промена код трудноће, пријема контрацептива или хормоналне терапије. други фактори, који могу да допринесу, су ултраљубичасти зраци и лекови од групе антиепилептика.
 • нај чешће се сусреће код трудних жена. у времену трудноће, ендогени хормони стимулишу увећану производњу пигмента меланин.

 
 
-------------------------------------------
питање за актуалну цену:

напишите питање за актуалну цену у одељку контакти на сајту.

примамo плаћање у броју, дебитне картице у системи борика и са кредитним картицама visa или mastercard.услови за обраду ваших питања:

напишите поруку у одељку контакти на сајту са следећом информацијом:
1. за које здравно стање се односи (дијагноза);
2. за који лек је ваше питање;
3. три имена пацијента;
4. године и тежина пацијента;
5. име и телефон за везу са вама.

 
питање за лек по рецепту:

напишите ваше питање за лек по рецепту у одељку контакти на сајту.

ако не можете да прочитате рецепту, дајемо вам адресу електронске поште, на којој да пошаљете слику рецепте (скениране или снимане телефоном).општи услови цнал:
да се упознате са општим условима за коришћење услуге централне научне апотекардске лабораторије при педиатарској апотеци ерудита, притисните овде.

----------------------------------
педиатарска апотека ерудита

 
-------------
кључне речи: 

SonoVue/ Соновю контрастна материя за ехография

SonoVue/ Соновю контрастна материя за ехография

Представителството на италианската фирма за контрастни материи Бракко/Bracco регистрира препарата SonoVue/ Соновю

Многообещаващи резултати с ваксината срещу грип А

Многообещаващи резултати с ваксината срещу грип А

При инжектирането на една доза 80% от изпитанията са дали положителен резултат, а при две дози той вече е бил 90%, се казва в комюникето на Новартис/Novartis

Ластични чорапи налични в нов раздел на сайта на аптеката

Ластични чорапи налични в нов раздел на сайта на аптеката

Мъжки и дамски ластични чорапи

Мистър Заек/ Mister Carrot ще се появи в Педиатрична аптека Ерудита до две седмици

Мистър Заек/ Mister Carrot ще се появи в Педиатрична аптека Ерудита до две седмици

Мистър Заек/ Mister Carrot прилича на детска играчка заек - бял заек с оранжеви уши и крачета

7% ДДС за лекарствата предлагат от Синята коалиция

7% ДДС за лекарствата предлагат от Синята коалиция

Ваньо Шарков припомни, че внася законопроект за диференцирана ставка на ДДС за пети път и че подобен законопроект вече е внасял Лъчезар Иванов от ГЕРБ и "Атака" също е подкрепяла предложения в този дух


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.