Тотални екстракти в Бланд
Новини

практика на много от хората е да се справят със стреса с помощта на успокоителни хапчета, предписвани от лекар. други, за съжаление, прибягват до алкохола, цигарите, наркотиците, които имат негативен ефект върху здравето.

в действителност, всички лекари са на мнение, че транквилизаторите и седативните средства в никакъв случай не решават проблема със стреса. вместо това пациентите би трябвало да намерят достъпен, лесен и естествен начин сами да преодоляват напрежението. подходящи и ефикасни в случая са билковите хранителни добавки, съдържащи екстракти от определени билки. те нямат тежките странични ефекти като лекарствата.

 

екстрактите гарантират високата концентрация на биологично-активните вещества, което е необходимо условие за постигане на оздравителен ефект. в някои билки и части от билки могат да се открият множество активни вещества, които имат пряко отношение към правилното функциониране на нервната система, например:  маточината и лавандулата. те притежават уникалната способност да влияят укрепващо на нервната система и да я предпазват от отрицателните последствия от стреса.

 

маточината (melissa officinalis) е добре позната в традиционната българска медицина като ефикасно средство за успокояване на нервната система. действа положително като съпътстващо вещество при лечението на  нарушения на нервната система – неврози, неврастении, сърдечни неврози, ускорено сърцебиене, гръдна жаба, мигрена, храносмилателни смущения с неврогенен произход и други. притежава изразено въздействие върху психо-емоционалната сфера на човека – прекрасно успокоява, тушира депресията и меланхолията, намалява стреса, напрежението, страха и безпокойството. маточината  действа успокояващо и на стомаха - стимулира процесите на храносмилане, потиска гаденето и повръщането.

лавандулата (lavandula vera) е друга широко-разпространено в страната ни растение. заради изключителните качества на българската лавандула, у нас се засаждат огромни лавандулови полета (основно в подбалканските котловини) с цел износ на суровината. прилага се за снемане на нервното напрежение и безпокойството, спомага за общото отпускане на организма, нормализира процесите на храносмилане.

 съвременните технологии дават възможност тоталните екстракти от  маточината, лавандулата и от покълнал зародиш от ечемик да се направят под формата на удобни за прием таблетки.

[назад]
Мепрезор/Meprezor: първият генерик на Нексиума у нас

Мепрезор/Meprezor: първият генерик на Нексиума у нас

Фармацевтичната генерична фирма Сандоз/Sandoz регистрира първия генеричен заместител на Нексиум/Nexium – Мепрезор/Meprezor. За сега Мепрезор е само под формата на стомашно-устойчиви таблетки от 20 и 40 mg.

Мистър Заек/ Mister Carrot ще се появи в Педиатрична аптека Ерудита до две седмици

Мистър Заек/ Mister Carrot ще се появи в Педиатрична аптека Ерудита до две седмици

Мистър Заек/ Mister Carrot прилича на детска играчка заек - бял заек с оранжеви уши и крачета

Деавит/Deavit капки се появиха отново!

Деавит/Deavit капки се появиха отново!

След едномесечно прекъсване новата партида Деавит/Deavit е вече налична в Педиатрична аптека Ерудита

НОВО: Видео инструкции за специфични продукти

НОВО: Видео инструкции за специфични продукти

Екипът на Педиатрична аптека Ерудита започва да изработва видео-инструкции за употреба на специфични продукти


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.