Грипната епидемия ни настигна, приемайте много вода и носете защитни маски!
Новини
09/02/2013

ГРИП: Тамифлу сироп за малки деца - наличен в Педиатрична аптека Ерудита

Грипната епидемия е доста тежка! - споделиха от Детската клиника на Александровска болница

 

Въпреки че официално в България не е обявена грипна епидемия, случаите с диагностициран грип рязко се увеличиха през последните четири дни в детските отделения в болниците в страната.

На пациентите се препоръчва при първи симптоми на грипа да започнат веднага противовирусно лечение и да се свържат с личния си лекар. При влошаване на състоянието, да не се чака, а веднага да се направи преглед при квалифициран лекар!

Симптоми на грип или грипоподобни състояния:

Рязко повишаване на температурата, болки или неразположеност в големите мускули (гърба, бедрата, мишниците), водниста (като чешма) хрема, сълзи в очите. При някои пациенти още: липса на апетит, болки в гърлото, сухота в устата, болки в ушите, главоболие.

В домашни условия, ако симптомите са слаби (след консултация с лекаря!) може да се ползват Осцилококцинум, Инфлуцид, Есберитокс, Биозин, Шуслерова сол №3 и №4. Прахчетата и таблетките с парацетамол (Колдрекс, Терафлу, Фервекс, Грипекс, Тайлол Хот, Ефералган, Панадол, Парацетамол, Парацетамакс, Хюмексгрип и други) само и единствено потискат симптомите и се използват за по-леко преболедуване, но НЕ лекуват грипа!

Препоръчително е пациентите да приемат големи количества вода (до 3 литра на ден), тъй като вирусната интоксикация на организма от грипа е тежка и трябва да се изчисти максимално бързо от образувалите се токсични вещества. Периодичното проветряване на помещенията със свеж студен въздух е добро средство срещу вирусите на грипа.

Носете защитни маски за лицете и носа! Обикновено, входна точка за грипния вирус е лигавицата на носа и гърлото.

Изразено противовирусно действие имат чаят от салвия (градински чай), сиропът от черен бъз (самбукус), клеевата тинктура (прополис).

Да не се ползват продукти с вещества, които потискат кашлицата и кашличния рефлекс в началния стадий на заболяването: Либексин, Синекод, мащерка, подбел. Тези продукти се използват за приключване на лечението - т.нар. "опашка".

Подходящо е приемането на чай от липов цвят, чай от листа или плодове от малини при висока температура.

Внимание!

Температерата, ако не е много висока, не трябва да се сваля - това пречи на организма да се справи с вирусната инвазия! Нормално е болният да има повишена температура.

Рискови пациенти са: бебетата и децата, бременните жени, пациентите с имунен дефицит, пациентите на лечение с кортикостероиди, пациентите с бъбречни, чернодробни, белодробни и сърдечни заболявания.

При назначение от лекар, може да се приема Изопринозин, Тамифлу и Реленца. В Педиатрична аптека Ерудита има налични от всички форми на Тамифлу - капсули от 30 мг, 45 мг и 75 мг, както и суспензията за малки деца от 6 мг/мл. Разполагаме и с Реленца - дискуси по 20 дози. Изопринозин съществува както под формата на таблетки, така и като сироп за деца.

ВАЖНО: Тамифлу и Реленца са лекарствени продукти САМО по лекарско предписание! Пациентите не трябва да приемат Тамифлу и Реленца по своя инициатива, тъй като те са лекарства, които имат нежелани странични ефекти!

За всички въпроси, свързани с лекарства, можете да се свържете с магистър-фармацевт в Педиатрична аптека Ерудита.

За да се определи здравословното ви състояние, следва да се обърнете към лекар!

Педиатрична аптека Ерудита

Отново има Дефламол/Deflamol унгвент

Отново има Дефламол/Deflamol унгвент

След 6 есечно прекъсване, отново на българския пазар се появи Дефламол-а, лекарство на пръв избор при изгаряния, цикатрираши хирургични рани и рад други състояния

Липофитол/ Lipophytol може да измести статините?

Подходящ е за профилактика и лечение на повишени холестеролни нива, като съпътстващ прием при хранителни диети, целящи намаляване на наднорменото тегло, като предпазване на организма в комбинирани схеми за изгаряне на мазнини при спортисти (едновременно с

Държавата абдикира от грижата за пациента в областта на лекарствата

Държавата абдикира от грижата за пациента в областта на лекарствата

Фармацевтите не са виновни за липсата на някои безплатни лекарства

Ново видео: Душ за устна хигиена

Ново видео: Душ за устна хигиена

Видеото показва каква е окомплектовката на душа за устна хигиена и как се работи с него

Обновено родилно отделение откри Втора градска болница в София

Премиерът Бойко Борисов и кметът Йорданка Фандъкова прерязаха лентата


Бюлетин
Запиши се
Условия за ползване
©2009 Педиатрична аптека Ерудита. Всички права запазени.